Vietnamese springrolls

Porties 4 / 5 personen
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten

Ingrediënten

Rice paper rolls

  • Een pak rice paper (ongeveer 18 vellen nodig)
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 125 gram taugé
  • 400 gram tempeh
  • 110 gram rijstnoedels
  • 150 gram spinazie
  • 1 paprika naar keuze
  • 1 rode ui
  • Bosje koriander
  • Bosje munt

Pinda dressing

  • 2 el pindakaas
  • 1 el sesam olie
  • Halve limoen
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl chilipoeder

 

Advertentie

De lekkerste springrolls als je het ons vraagt zijn de Vietnamese springrolls. Toen wij in Vietnam waren aten we ze de hele dag door en nog steeds zijn we er dol op. Het kost wel wat tijd om ze te maken, maar het is zeker niet moeilijk! En daarna heb je wel een heel lekkere en gezonde snack.

Zin in meer Aziatisch? Bekijk hier het recept voor tofu saté!

Advertentie

Bereidingswijze Vietnamese springrolls

Kook water
Kook water en bereid de rijstnoodles volgens de gebruiksaanwijzing.

Marineer de tempeh
Begin met het marineren van de tempeh. Maak een sausje van ketjap manis, sojasaus, sesamolie, chilipoeder, water en limoensap. Snijd de tempeh in reepjes en zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn met de saus. Zet apart.

Snijd alles
Snijd alle groente in dunne reepjes en zet apart. Hak de koriander en de munt heel fijn en zet ook apart.

Rollen maar!
Pak een grote kom met lauw water en laat hier kort en 1 voor 1 de rijstvellen in weken. Wij weken altijd eerst een rijstvel en beginnen dan direct met rollen. Zo is hij nog flexibel als je aan het werk bent.

Beleg alleen een strookje in het midden van de rijstvel. Leg eerst wat spinazie neer, dan de groente, ui, tempeh, rijstnoodles en tot slot de kruiden.

De dressing
Vietnamese springrolls worden meestal gegeten met een pindadressing en dan zijn ze eigenlijk ook het lekkerst. Doe de pindakaas, kokosmelk, limoensap en de ketjap manis in een kommetje en roer stevig door zodat je een gladde massa krijgt.

Eet de Vietnamese springrolls met de dressing als snack, lunch of als voorgerecht.

Eet smakelijk!

Bekijk hier ook onze andere recepten!

Thera en Tristan zijn de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Vegan zwarte bonen curry
11/11
We eten heel graag curry’s. Zeker in de herfst en winter is er niets lekkerder...
07/11
Griekenland vinden wij een heerlijk vakantieland. Niet alleen vanwege de zee, cultuur en de mensen,...
Cake bij FOAM
03/11
Naast de fijne 100% plantaardige ontbijt en lunch zaak FOAM, is er nu een tweede...

Volg Vetjebol op