Recept: Tofu saté

We bestelden een keer tofu saté bij een Thai in Amsterdam. Er zat kokos door de satésaus en dat is zo lekker! Toen hebben we dit recept bedacht om het zelf thuis te kunnen maken. Je kunt deze saté eten bij zo’n beetje elk Aziatisch gerecht dat je maar kunt bedenken. Bijvoorbeeld als bijgerecht bij deze kokos- linzencurry of bij nasi, wokgerechten of een andere soort curry.

Check hier de video: Tofu Saté

Advertentie

Bereidingswijze tofu saté

Maak de tofu zoveel mogelijk vochtvrij. Dit doe je door de tofu in plakken te snijden en in een droge doek te wikkelen. Leg iets zwaars, zoals een stapel boeken boven op de tofu. Op deze manier kan het vocht in de doek trekken. 

Snijd de tofu in blokjes en rijg ze aan de sateprikkers. Doe ongeveer 4 blokjes tofu op 1 sateprikker. Verwam ondertussen wat olie in een ruime koekenpan en leg hier de gerijgde tofu stokjes in. Bak de tofu goudbruin aan alle kanten.

Doe de kokosmelk in een steelpannetje op gemiddeld vuur. Voeg de pindakaas toe en roer door. Voeg vervolgens de ketjap manis en de sambal toe en roer alles goed door totdat een gladde massa ontstaat.

Leg de tofu op een bord en bedek het met de satesaus. Tot slot, garneer het geheel met wat kokosrasp. Eet smakelijk! 🙂

 

tofu_sate_ingredienten
Dit is wat je nodig hebt

tofu_sate_recept
Serveertip: Met nasi

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

vegan op sociale gelegenheden
15/05
Vegan eten kan soms een uitdaging zijn op sociale gelegenheden. Soms ben je de enige...
Lekker Vega in de keuken
05/05
Een tijdje terug werden we uitgenodigd door Lekker Vega om in hun studio een recept...
01/05
Groningen vinden wij een fantastische stad! En zijn veel vegan hotspots te vinden. We vroegen...

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Recepten