Tofu saté

Porties 10 saté's
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 35 minuten

Ingrediënten
  • 250 gram tofu

Voor de satésaus

  • 250 ml kokosmelk
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal

Voor de garnering

  • 2 eetlepels kokosrasp

En niet te vergeten

  • Lange satéprikkers

Recept: Tofu saté

We bestelden een keer tofu saté bij een Thai in Amsterdam. Er zat kokos door de satésaus en dat is zo lekker! Toen hebben we dit recept bedacht om het zelf thuis te kunnen maken. Je kunt deze saté eten bij zo’n beetje elk Aziatisch gerecht dat je maar kunt bedenken. Bijvoorbeeld als bijgerecht bij deze kokos- linzencurry of bij nasi, wokgerechten of een andere soort curry.

Check hier de video: Tofu Saté

Bereidingswijze tofu saté

Maak de tofu zoveel mogelijk vochtvrij. Dit doe je door de tofu in plakken te snijden en in een droge doek te wikkelen. Leg iets zwaars, zoals een stapel boeken boven op de tofu. Op deze manier kan het vocht in de doek trekken. 

Snijd de tofu in blokjes en rijg ze aan de sateprikkers. Doe ongeveer 4 blokjes tofu op 1 sateprikker. Verwam ondertussen wat olie in een ruime koekenpan en leg hier de gerijgde tofu stokjes in. Bak de tofu goudbruin aan alle kanten.

Doe de kokosmelk in een steelpannetje op gemiddeld vuur. Voeg de pindakaas toe en roer door. Voeg vervolgens de ketjap manis en de sambal toe en roer alles goed door totdat een gladde massa ontstaat.

Leg de tofu op een bord en bedek het met de satesaus. Tot slot, garneer het geheel met wat kokosrasp. Eet smakelijk! 🙂

 

tofu_sate_ingredienten
Dit is wat je nodig hebt

tofu_sate_recept
Serveertip: Met nasi

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op