Zoete aardappel-, kokoscurry

Porties 3-4 personen
Voorbereiding 1 minuut
Bereiding 50 minuten

Ingrediënten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 fijngehakt ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 fijngehakte chilipeper
  • 1 fijngehakte tomaat
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el curry madraspoeder
  • 500 gram zoete aardappelen geschild in stukken
  • 1 blik kikkererwten a 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 limoenbladeren
  • 700 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml

Als topping

  • Koriander
  • Limoen
  • Rode chilipeper

Dit zoete aardappel-, kokoscurry recept komt uit het boek ‘Vegan Soul Food’ van Jason Tjon Affo, beter bekend als The Indigo Kitchen. We kregen het boek opgestuurd en hebben er al verschillende recepten uit gemaakt en ze zijn stuk voor stuk superlekker! Deze zoete aardappel-, kokoscurry is tot nu toe ons favoriet, daarom delen we het recept met jullie.

Bestel het kookboek ‘Vegan Sould Food’ van Jason hier:

Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Wij zijn dol op curry’s en eten het minimaal 1 keer per week. Vooral een curry met kokosmelk is ons favoriet, zoals deze kokos-, linzencurry. Daarom kozen we voor dit zoete aardappel-, kokoscurry recept. We besloten er zilvervliesrijst bij te maken, maar je kunt ook kiezen voor zelfgemaakt vegan naanbrood.

Bereidingswijze voor zoete aardappel-, kokoscurry

Verwarm olie in een pan en fruit hierin de ui in 2 minuten. Voeg de knoflook, chilipeper en tomaat toe. Bak omscheppend 1 minuut mee. Doe dan de tomatenpuree erbij, samen met de curry madras, zoete aardappel, kikkererwten, limoenbladeren, water en de bouillonblokjes. Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

Dan kan de kokosmelk worden toegevoegd. Roer het door en laat het nog eens 15 minuten koken. Ganeer de curry met koriander, limoen en eventueel nog wat chilipeper.

Meer over Vegan Soul Food

Vegan Soul Food staat vol met vegan recepten van over de hele wereld. Je vindt er veel gerechten van Surinaamse afkomst. Jason heeft veel van zijn recepten gebaseerd op het eten zoals zijn familie het altijd maakte.

Naast heerlijke recepten vind je er ook tips, zoals welke food essentials je altijd in huis moet hebben om direct lekker te kunnen koken. Ook staan er tips in hoe je mooie food foto’s maakt en hoe je je bord zo mooi mogelijk opmaakt. De foto’s in het boek zijn prachtig en het is een feest om het alleen al door te bladeren.

Bestel het kookboek ‘Vegan Sould Food’ van Jason hier:

Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op