Hoe kun je duurzaam scheren?

Zo langzaamaan beginnen al onze niet duurzame producten op te raken. Uitgelezen kans dus om alles te vervangen voor wél duurzame producten. Zo ook onze scheermesjes. We gebruikten voorheen nog wegwerpscheermesjes. Iets wat echt een grote plastic verspilling is. Maar ook hiervoor zijn weer heel goede alternatieven. In onze zoektocht naar een duurzamer leven merken we steeds vaker dat duurzaam leven niet zo moeilijk is, je moet alleen even weten wat je moet hebben. Zo ook met duurzaam scheren.

Zero waste
Wij besloten helemaal zero waste te gaan scheren en kwamen toen uit bij een ouderwets scheermes. Best wel hipster vonden wij en stiekem ook best wel leuk. Het mesje is gemaakt  van koper, waardoor hij heel erg slijtvast is. Je kunt er echt je leven lang mee doen. De mesjes kun je voor 15 cent bij de HEMA kopen en je kunt ze ook nog eens heel lang gebruiken. Duurzaam scheren is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook heel budgetproof.

Duurzaam scheren

Hoe werkt het?
We zijn een beetje gemengd enthousiast. Het mesje is heel stevig en een nieuwe mesje aanbrengen is supermakkelijk. Daarnaast wordt het mesje geleverd in een papieren verpakking. Geen plastic dus, ideaal! Alleen is het scheren nog wel een klus. Je moet het mesje redelijk schuin houden, bij lange rechte stukken gaat dat heel goed.  Maar de oksels en bikinilijn zijn lastiger. Na een aantal snijwonden (oke wondjes, waren eigenlijk meer schrammetjes), hebben we besloten om toch naar een alternatief te zoeken. Want naast de verwondingen kost het ook een hoop tijd. Ik merkte dat ik me steeds minder ging scheren, en daar voelde ik me niet per se prettiger bij.

Alternatief
We kwamen uit bij Boldking. Helaas niet 100% zero waste, maar wel een goed alternatief vonden wij. De verpakkingen zijn van karton en de mesjes kun je terugsturen naar Boldking en zij recycleren die weer. Dit scheermes werkt hetzelfde als een wegwerpscheermes en heeft ook meerdere mesjes. Hier kunnen we dus wel goed bochten mee maken.

Boldking

Bron: Boldking

Duurzaam leven
We proberen zo duurzaam mogelijk te leven en hebben het echt een paar maanden geprobeerd met het ouderwetse mesje. We wilden er niet aan toegeven dat het voor ons niet de meest ideale manier was. Soms moet je dan maar kiezen voor de één na duurzaamste oplossing. Alle beetjes helpen, dus wees niet te streng voor jezelf. We kunnen alleen maar ons best doen en dat is soms al goed genoeg. 🙂

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Vegan zwarte bonen curry
11/11
We eten heel graag curry’s. Zeker in de herfst en winter is er niets lekkerder...
07/11
Griekenland vinden wij een heerlijk vakantieland. Niet alleen vanwege de zee, cultuur en de mensen,...
Cake bij FOAM
03/11
Naast de fijne 100% plantaardige ontbijt en lunch zaak FOAM, is er nu een tweede...

Volg Vetjebol op