Advertentie

Ik ben al jaren trouw Dopper fan als het om duurzame waterflessen gaat. Maar ik wilde nu graag een fles die ik gemakkelijk kan meenemen tijdens hiken. Een grotere fles met een hengsel en het liefst eentje die mijn drinken ook nog langer koel houdt. Dus ik begon een zoektocht naar duurzame waterflessen en verdronk – haha leuk – bijna in de hoeveelheid keus. Dus om het voor mezelf (en wie weet ook voor jou) makkelijker te maken, heb ik mijn favorieten gebundeld. 

Duurzame waterflessen

Advertentie

Karadyn

Karadyn waterfles

Een hele toffe en luxe fles. Ideaal als je langere tijd de natuur in gaat, want in deze fles zit namelijk een filter. Katadyn claimt marktleider te zijn voor draagbare waterfilter systemen. Je kunt zo je water uit de natuur halen en het filter zuivert het water zodat het drinkbaar wordt. Je betaalt alleen wel iets meer voor zo’n veelzijdige waterfles. Deze is 60 dollar, dus rond de 54 euro.

Klean Kanteen

Klean Kanteen

Klean Kanteen is een familiebedrijf. Zij waren de eerste die met roestvrijstalen waterflessen kwamen. De Classic is eigenlijk een ideale waterfles. Geen poespas, maar gewoon goede kwaliteit. De fles heeft een brede opening, wat handig is met schoonmaken of om je fles bijvoorbeeld te vullen met munt of citroen. En ze zijn in heel veel leuke kleuren te krijgen!

Made By Fressko

made by fressko

Zij hebben hele mooie luxe waterflessen én de flessen zijn veelzijdig. Je kunt ze gebruiken voor fruitwater, thee, soepen, en sapjes. Ze hebben hiervoor verschillende filters die je erbij kunt kopen. De fles is alleen van glas, dus ze zijn wel iets kwetsbaarder en voor een lange hike denk ik niet zo ideaal.

Bobble

Bobble

De Bobble is best een bekende waterfles. Er zit een filter in die het chloor uit je water verwijdert. Maar naast de gewone doorzichtige waterfles, hebben ze ook een roestvrijstalen fles. Deze houdt je drinken lang koel, of juist warm en is heel stevig.

Lifestraw

Lifestraw is een heel mooi bedrijf. Voor elke waterfles die zij verkopen, ontvangt een schoolkind in een ontwikkelingsland veilig drinkwater voor een heel schooljaar. Daarnaast is Lifestraw ook een handig product. De fles heeft namelijk net als Katadyn een filtersysteem, waardoor je zelfs water uit de sloot kunt drinken (heftig!). De flessen zijn wel iets duurder, 54,95 euro.

Dopper

Dopper

Uiteraard staat Dopper in deze lijst. Ik denk dat het wel de bekendste waterfles is. En ze hebben ook supermooie idealen en producten. Dopper is een social enterprise. Winst is niet hun doel, wel is hun doel om iedereen bewust te laten zijn van het milieu. Ze handelen vanuit het cradle-to-cradle concept. Ze recyclen maximaal, waardoor er bijna geen verspilling is. Zo kun je je oude Dopper onderdelen kosteloos naar hen retourneren, en maken zij hier weer nieuwe flessen van.

Paper Water Bottle

paper water bottle

Paper Water Bottle is nog een kickstarter. Maar met hun prachtige idealen hoop ik zeker dat ze het redden. Ons ontwerpgroep en productproductieproces definiëren een nieuw tijdperk van duurzame verpakkingen’, aldus Paper Water Bottle. Ze maken alleen gebruik van gerecyclede materialen en zijn fair chain. Ik vind de flessen er heel tof uit zien. Of ze echt ideaal zijn als je een lange wandeling gaat maken, dat weet ik niet.

Mizu

Mizu Waterfles

Mizu is opgericht door Jussi Oksanen, een Olympische atleet en professionele snowboarder in 2008. Toendertijd werden er nog heel veel plastic waterflesjes gebruikt. Als reactie hierop ontstond Mizu. De flessen zijn gemaakt van roestvrijstaal, waardoor ze tegen een stootje kunnen. Daarnaast blijft je drinken lang goed. Warme dranken blijven namelijk 12 uur warm en koude dranken 24 uur koud. Ideaal dus als je er lang op uit gaat.

Genoeg keus dus! Ik vond het best lastig kiezen. Maar ik ben gegaan voor de Mizu van 800 ml in de kleur wit. Ik heb hem nu een weekje in huis en ben erg tevreden. De dop is heel fijn en blijft goed schoon. Mijn drinken is ook echt de hele dag koel én hij heeft een hengsel. Ik kan mijn hike dus gaan plannen! 😉

Voor welk van deze duurzame waterflessen zou jij kiezen?

Advertentie

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan couscous salade recept
11/02
Een heel makkelijk en ook heel lekker recept! De Marokkaanse keuken is lekker fris dus...
Vegan vetbol
04/02
De winter is in volle gang, dus de vogeltjes kunnen wel wat hulp gebruiken bij...
Vegan in Alkmaar
29/01
Alkmaar is een mooie stad in het noorden van ons land. De stad heeft een...

Advertentie

Volg Vetjebol op