Klimaatmars 2019

Datum: Zondag, 10 maart 2019
Tijd: 13.00 tot 16.00
Start: De Dam in Amsterdam
Einde: Museumplein

Aanstaande zondag is er weer een grote klimaatmars in Amsterdam. Twee jaar geleden liepen wij mee, samen met 7500 anderen, en dit jaar zijn we er weer bij! Lees hier waarom de klimaatmars 2019 in Amsterdam zo nodig is.

Wat is de klimaatmars?

Tijdens de klimaatmars gaan mensen de straat op om aandacht te vragen voor de verandering van het klimaat. De aarde warmt in hoog tempo op. We consumeren met z’n allen te veel en zijn nog steeds te afhankelijk van fossiele brandstoffen, om maar een paar dingen te noemen. Met als gevolg een hele berg (onnodige) vervuiling en CO2-uitstoot. Als we daar niet snel iets aan veranderen krijgt onze generatie nog te maken met de negatieve gevolgen. En anders de generaties na ons wel.

Hot-topic in de politiek

Het klimaat is nu al een hot-topic in de politiek, maar tot nu toe zijn we niet veel verder gekomen dan halve maatregelen en heel veel beloftes.

Klimaatmars 2019 Amsterdam

Advertentie

Bol.com Algemeen

Meelopen met de klimaatmars 2019 in Amsterdam

Er zijn veel verschillende organisaties die meelopen met de klimaatmars. Ze hebben allemaal hun eigen redenen en oplossingen, maar over een ding is iedereen het eens: Er moeten concrete afspraken komen waarmee we de klimaatverandering tegengaan.

Wij lopen dit keer mee met de Partij van de Dieren. Maar ook organisaties zoals Varkens in nood, Dier&Recht, GreenPeace en Oxfam Novib lopen mee. Te veel om op te noemen en dat is super fijn! De meeste organisaties regelen protestborden en ander materiaal.

Zelf meelopen met de klimaatmars

Natuurlijk kun je ook gewoon op eigen houtje meelopen. Bij zo’n mars geldt vaak dat hoe meer mensen komen, hoe groter de aandacht die de media er aan besteed. En des te meer impact het heeft. Kom daarom vooral meelopen!

Praktische informatie over de klimaatmars 2019

Wil je meelopen? Super goed! Zorg dan dat je aanstaande zondag voor 13.00 op de Dam in Amsterdam bent. Dat is dus 10 maart 2019. Vanaf 12.00 zullen de eerste mensen daar al verzamelen en om 13.00 begint er een podiumprogramma. De mars van 2,5 kilometer richting het Museumplein begint rond 13.45. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Milieudefensie, de organisator van de klimaatmars 2019.

Hoe je zelf direct impact kan hebben

Het is erg belangrijk dat de overheid zich bezig houdt met klimaat en duurzaamheid. Maar je kunt zelf ook direct impact hebben! Met een veganistische en duurzame levensstijl kun je jouw ecologische voetafdruk enorm verkleinen. Wij vinden het leuk om bezig te zijn met duurzaamheid en schrijven daarover in onze blogs. Daarnaast eten we 100% plantaardig. Onder andere om niet bij te dragen aan de negatieve gevolgen die de productie van dierlijke producten mee zich mee brengt. Check onze vegan recepten om hier ook aan mee te doen!

Tot zondag bij de klimaatmars 2019! 😉

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Check ook:

Arabische rijst
27/07
Aanstaande zondag is er weer een grote klimaatmars in Amsterdam. Twee jaar geleden liepen wij...
Thera en Tristan met een schaapje
08/07
Aanstaande zondag is er weer een grote klimaatmars in Amsterdam. Twee jaar geleden liepen wij...
Vegan diner inspiratie
04/07
Aanstaande zondag is er weer een grote klimaatmars in Amsterdam. Twee jaar geleden liepen wij...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Volg Vetjebol op