5 februari 2021

Sinds een paar jaar gebruiken wij zoveel mogelijk plasticvrije zeep. In dit geval hebben we het niet over microbeats of plastic deeltjes die in sommige cosmeticaproducten zitten, maar simpelweg over de verpakking.

Plastic verpakkingen

Zeep, shampoo en eigenlijk de meeste cosmetica zit verpakt in plastic folie, flessen of potten. Hoewel we in Nederland plastic proberen te recyclen blijkt dat nog niet zo makkelijk te zijn. Uiteindelijk wordt ruwweg de helft van de verpakkingen alsnog verbrand.

Als je nagaat hoe vaak je nieuwe shampoo, douchegel, conditioner of zeep koopt zie je snel hoeveel impact je kunt maken op dit gebied. Dat besefte wij ons een paar jaar geleden ook. Sindsdien gebruiken wij zoveel mogelijk plasticvrije zeep.

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Plasticvrije blokken zeep en shampoo bars

Gelukkig is er een goede en simpele oplossing voor dit probleem. Er zijn namelijk steeds meer shampoo- en conditioner bars te koop. Eigenlijk niets anders dan een ouderwets blok zeep, maar dan geoptimaliseerd voor je haar. Deze producten wassen en schuimen net zo goed, maar met veel voordelen.

Geen water, minder verpakking

Vloeibare shampoo, douchegel en conditioner bestaat voor het grootste deel uit water. Ongeveer rond de 80%. Shampoo bars en andere vaste zeepproducten bevatten al snel 80% minder water dan de vloeibare varianten. Daardoor zijn deze producten veel compacter en lichter. Dat maakt het transport veel efficiënter. En zelfs als je een shampoo bar koopt die in plastic verpakt zit, verbruik je al minder plastic dan bij een fles vloeibare shampoo. En dat water voeg je uiteindelijk zelf toe tijdens het douchen!

Plasticvrije zeep: je doet er langer mee

Waar wij zelf snel achter kwamen is dat je met een shampoo bar of blok zeep vaak langer doet dan met vloeibare shampoo of douchegel. Toen we voor lange tijd op reis gingen hadden we twee shampoo bars mee. Lekker compact voor in de backpack en we deden er een paar maanden mee voordat het op was.

Blokzeep: plasticvrij, vegan en natuurlijk

Ondertussen hebben we veel verschillende shampoo bars en blokken zeep geprobeerd. En we zijn helemaal gewend geraakt aan het wassen zonder vloeibare zeep. Een van onze favorieten zijn de producten van Blokzeep.

De shampoobars, conditioner bars en body zeep van Blokzeep zijn vegan, bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten en geen SLS en parabenen. Ook worden de producten in Europa met de handgemaakt. En de verpakkingen zijn volledig plasticvrij. Win-win-win dus!

In plaats van plastic zijn de verpakkingen van karton. Deze worden CO2 neutraal geproduceerd en zijn 100% biologisch afbreekbaar. Per plasticvrije zeep bespaar je ongeveer 90 gram plastic en je doet er ongeveer 3 keer zo lang mee als een vloeibare variant.

Daarom gebruiken wij graag de producten van Blokzeep.

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Check ook:

Duurzame mondkapjes
10/12
Sinds een paar jaar gebruiken wij zoveel mogelijk plasticvrije zeep. In dit geval hebben we...
Wortel- linzensoep
07/12
Sinds een paar jaar gebruiken wij zoveel mogelijk plasticvrije zeep. In dit geval hebben we...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
Sinds een paar jaar gebruiken wij zoveel mogelijk plasticvrije zeep. In dit geval hebben we...

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Volg Vetjebol op