Wonen in een Tiny House is iets waar we al langer van dromen. Het lijkt ons heel fijn om kleiner te wonen met minder spullen en veel ruimte buiten. Dus we hebben het er regelmatig over dat we ooit willen verhuizen naar een Tiny House, mar we hadden nog nooit in zo’n klein huis geslapen. Daarom gaf ik dit jaar Tristan voor zijn verjaardag een nachtje slapen in een Tiny House cadeau.

Slapen in een Tiny House: onze ervaring

Wat zijn de voordelen van wonen in een Tiny House? Daar schreven we dit artikel over.

Tristan & Thera tiny house

Tiny House op camping Voscheheugte

De Tiny House waar we naartoe gingen staat in Drenthe op de natuurcamping Voscheheugte. Ze noemen de mini huisjes trekkershutten dus dit kan wat verwarrend zijn. De camping is gelegen op een prachtig terrein aan de rand van een bos en aan de andere kant een weids uitzicht over het platteland. Ons huisje heet ‘ De Fazant’ en is volledig gemaakt van sloopmateriaal. Op het terrein staan nog 3 andere ‘trekkershutten’ en toen wij er waren stond er ook nog een verrijdbaar tiny house en een camper van TralaLuna.

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Volledig in de natuur

Vlakbij de camping zijn verschillende wandelgebieden. Wij hebben een wandeling van 9 km gemaakt door het Mantingerveld, een mooi natuurgebied waar hei, zandgrond en bossen elkaar afwisselen. Sowieso is de rust in Drenthe voor ons echt uniek. In Amsterdam maken we het uiteraard nooit zo stil mee.

We hebben heerlijk rode wijn gedronken en op onze veranda geborreld. Ook al hebben we twee balkons in Amsterdam, echt buitenleven doen we niet. Dat vonden we zo fijn aan deze plek; de mogelijkheid om zoveel buiten te zijn.

Hoe is een Tiny House ingericht?

Ons huisje heeft veel grote ramen, iets wat ik heel fijn vind. Doordat er zoveel licht naar binnenkomt, lijkt het huis automatisch ook groter. Bij binnenkomst is direct de keuken, deze is voorzien van een koelkast en een tweepits gasfornuis. Daarnaast is een ruime zithoek waar we heerlijk naar buiten konden kijken. In dit huis is geen douche aanwezig, al had dat qua ruimte eigenlijk prima gekund. Maar douchen doe je dus bij de camping douche. Er is een soort vide waar het slaapgedeelte is, hier kun je met een ladder bij komen. Uiteraard is elk Tiny House weer anders ingericht. Zo zien we ook regelmatig huizen die van de trap een kast hebben gemaakt, iets wat ons ideaal lijkt.

Slapen in een tiny house

Is het ons bevallen?

Wij vonden het huis groter dan we verwacht hadden. Dit huis zou voor ons zeker leefbaar zijn. Wel mistte we wat opbergruimte. Uiteraard is dit Tiny House ingericht als vakantie accommodatie, dus als woonhuis kan het wat praktischer. Het hele principe van een klein huisje in de natuur vonden we heel gemoedelijk en we werden allebei erg rustig van in en rondom het huis zijn.

Het slapen ging ook perfect. Op het ‘zoldertje’ kan het warm worden omdat alle warme lucht uiteraard naar boven gaat, maar we hadden het raam open waardoor we het goed koel konden houden. Op hele warme dagen kan ik me voorstellen dat het hier wel net iets te warm wordt, maar dit hebben we in ons huis in Amsterdam ook.

En nu? Verhuizen naar een Tiny House?!

We zijn er wel over uit dat het wonen in een Tiny House echt iets voor ons zou zijn. Daarom willen we nu steeds vaker een nachtje in een Tiny House slapen om er zo een aantal te testen voor als ooit de dag komt dat we zelf een Tiny House gaan kopen. Wanneer dit zal zijn weten we nog niet, maar het is wel een mooi doel voor de toekomst!

Zou jij in een Tiny House kunnen wonen? Wij zijn benieuwd! Laat het weten in de reacties hieronder.

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Check ook:

Wortel- linzensoep
07/12
Wonen in een Tiny House is iets waar we al langer van dromen. Het lijkt...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
Wonen in een Tiny House is iets waar we al langer van dromen. Het lijkt...
Vegan food hacks
01/11
Wonen in een Tiny House is iets waar we al langer van dromen. Het lijkt...

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Volg Vetjebol op