De meeste mensen willen groter gaan wonen, maar wij willen kleiner. Misschien heb je er al van gehoord of over gelezen. Het wordt namelijk steeds populairder: Een Tiny House. Praktisch, duurzaam en met een beetje geluk, middenin de natuur.

Wonen in een Tiny House

Wat is een Tiny House?
Vooral in Amerika zijn ze heel populair. Na het instorten van de economie ging een deel van de Amerikanen, al dan niet vrijwillig, kleiner wonen. Een Tiny House is een (zelfgebouwd) huisje, vaak op wielen, met een woonoppervlak van tussen de 10m2 en de 50m2. Alles zit in deze kleine ruimte. Je slaapkamer, de keuken, berging, woonkamer. Ja, echt alles. Maar dan zo praktisch mogelijk ingedeeld. Ze zijn vaak geheel zelfvoorzienend, bijvoorbeeld door een houtkachel of water voor de douche uit een duurzaam systeem. Wat het natuurlijk ontzettend duurzaam maakt.

tiny-house-buitenkant

Foto: Living Big in a Tiny House

Waarom een Tiny House?
Waarom zou je zo gek zijn om in zo’n mini huisje te gaan wonen hoor ik je denken. Eigenlijk zijn deze mensen zo gek nog niet. Je hebt lagere woonlasten; een Tiny House is goedkoper om aan te schaffen en je hoeft uiteraard niet veel te stoken. Dus je energiekosten zijn een stuk lager. Natuurlijk passen er niet veel spullen in zo’n huisje dus je hoeft niet meer zoveel te kopen. Scheelt ook weer geld!

En het geeft je veel zelfstandigheid. Je kunt het zelf laten bouwen, en je bent verantwoordelijk voor je eigen energievoorziening en onderhoud. Dit is voor veel mensen ook een voordeel.

Tiny-house-interior

Foto: Living Big in a Tiny House

Ons eigen Tiny House
Dus wanneer gaan we verhuizen? Het lijkt ons heerlijk om middenin de natuur te wonen, weinig spullen te hebben en (bijna) zelfvoorzienend te zijn. Maar voor nu zullen we de stad toch gaan missen denk ik. De sfeer, onze vrienden, al die vegan hotspots… Dus we blijven nog even waar we zitten, maar het is zeker een toekomstdroom. Gelukkig bestaat er dit toffe YouTube kanaal, dat rondleidingen geeft door Tiny Houses. Kunnen we onszelf even lekker maken ?

Deze huizen vinden wij heel tof:
Dit huis is iets groter, maar die locatie! Wauw.

Dit huis is bijna helemaal gemaakt van gerecycled materiaal. Zo tof!

Wil je een keer slapen in een Tiny House? Merel van de blog Blackbirds and Cakes deed het en schreef daar dit leuke artikel over.

Zou jij in een Tiny House kunnen wonen?

Vetjebol is ook te vinden op Instagram en Facebook voor nog veel meer duurzaamheid inspiratie!

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties

  1. Super leuk he die kleine huisjes! De regelgeving vinden wij voor nu even te veel gedoe, maar mocht er een project in de buurt starten gaan we het zeker opnieuw overwegen. Voor nu droom ik nog even weg bij de plaatjes.

  2. Ja snap ik. Je mag je Tiny House niet zomaar ergens plaatsen, je kan geen hypotheek krijgen voor een huisje op wielen en je bent verplicht te voldoen aan alle (veiligheids-)eisen van het Bouwbesluit en bestemmingsplannen van gemeentes. Maar hopelijk wordt dit in de toekomst versoepeld als de vraag blijft stijgen ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Check ook:

Arabische rijst
27/07
De meeste mensen willen groter gaan wonen, maar wij willen kleiner. Misschien heb je er...
Thera en Tristan met een schaapje
08/07
De meeste mensen willen groter gaan wonen, maar wij willen kleiner. Misschien heb je er...
Vegan diner inspiratie
04/07
De meeste mensen willen groter gaan wonen, maar wij willen kleiner. Misschien heb je er...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Volg Vetjebol op