De meeste mensen willen groter gaan wonen, maar wij willen kleiner. Misschien heb je er al van gehoord of over gelezen. Het wordt namelijk steeds populairder: Een Tiny House. Praktisch, duurzaam en met een beetje geluk, middenin de natuur.

Wonen in een Tiny House

Wat is een Tiny House?
Vooral in Amerika zijn ze heel populair. Na het instorten van de economie ging een deel van de Amerikanen, al dan niet vrijwillig, kleiner wonen. Een Tiny House is een (zelfgebouwd) huisje, vaak op wielen, met een woonoppervlak van tussen de 10m2 en de 50m2. Alles zit in deze kleine ruimte. Je slaapkamer, de keuken, berging, woonkamer. Ja, echt alles. Maar dan zo praktisch mogelijk ingedeeld. Ze zijn vaak geheel zelfvoorzienend, bijvoorbeeld door een houtkachel of water voor de douche uit een duurzaam systeem. Wat het natuurlijk ontzettend duurzaam maakt.

tiny-house-buitenkant

Foto: Living Big in a Tiny House

Waarom een Tiny House?
Waarom zou je zo gek zijn om in zo’n mini huisje te gaan wonen hoor ik je denken. Eigenlijk zijn deze mensen zo gek nog niet. Je hebt lagere woonlasten; een Tiny House is goedkoper om aan te schaffen en je hoeft uiteraard niet veel te stoken. Dus je energiekosten zijn een stuk lager. Natuurlijk passen er niet veel spullen in zo’n huisje dus je hoeft niet meer zoveel te kopen. Scheelt ook weer geld!

En het geeft je veel zelfstandigheid. Je kunt het zelf laten bouwen, en je bent verantwoordelijk voor je eigen energievoorziening en onderhoud. Dit is voor veel mensen ook een voordeel.

Tiny-house-interior

Foto: Living Big in a Tiny House

Ons eigen Tiny House
Dus wanneer gaan we verhuizen? Het lijkt ons heerlijk om middenin de natuur te wonen, weinig spullen te hebben en (bijna) zelfvoorzienend te zijn. Maar voor nu zullen we de stad toch gaan missen denk ik. De sfeer, onze vrienden, al die vegan hotspots… Dus we blijven nog even waar we zitten, maar het is zeker een toekomstdroom. Gelukkig bestaat er dit toffe YouTube kanaal, dat rondleidingen geeft door Tiny Houses. Kunnen we onszelf even lekker maken 😍

Deze huizen vinden wij heel tof:
Dit huis is iets groter, maar die locatie! Wauw.

Dit huis is bijna helemaal gemaakt van gerecycled materiaal. Zo tof!

Wil je een keer slapen in een Tiny House? Merel van de blog Blackbirds and Cakes deed het en schreef daar dit leuke artikel over.

Zou jij in een Tiny House kunnen wonen?

Vetjebol is ook te vinden op Instagram en Facebook voor nog veel meer duurzaamheid inspiratie!

Door
Thera

Reacties

  1. Super leuk he die kleine huisjes! De regelgeving vinden wij voor nu even te veel gedoe, maar mocht er een project in de buurt starten gaan we het zeker opnieuw overwegen. Voor nu droom ik nog even weg bij de plaatjes.

  2. Ja snap ik. Je mag je Tiny House niet zomaar ergens plaatsen, je kan geen hypotheek krijgen voor een huisje op wielen en je bent verplicht te voldoen aan alle (veiligheids-)eisen van het Bouwbesluit en bestemmingsplannen van gemeentes. Maar hopelijk wordt dit in de toekomst versoepeld als de vraag blijft stijgen 🙆🏼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Vegan wentelteefjes recept
14/06
Sinds wij vegan zijn hebben wij geen wentelteefjes meer gegeten, terwijl ze juist heel eenvoudig...
Tristan met Kalfje
29/05
Na 4 jaar veganistisch eten wilden we graag een keer iets meer doen voor de...
rooftop bars melbourne
23/05
Melbourne is één van onze favoriete steden. Het zit vol met vegan hotspots, er hangt...

Vetjebol kitchen essentials

Koksmes
Een goed scherp koksmes maakt het leven makkelijker
Koksmes

Bestel nu bij Coolblue

Foodprocessor
Blenden, mixen en snijden. Met een foodprocessor kun je het allemaal
Foodprocessor

Bestel nu bij Coolblue

Spiraalsnijder
Snijdt wortel, komkommer en courgette in slierten
Spiraalsnijder

Bestel nu bij Coolblue

Slowjuicer
Maak groentesapjes bomvol vitamines en mineralen
Slowjuicer

Bestel nu bij Coolblue

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots