Natuurlijke en duurzame deodorant

Altijd als ik met een bus deodorant spoot had ik het gevoel dat ik direct nog een gat in de ozonlaag maakte. Het ziet er zo chemisch uit, dat kan nooit goed zijn. En dat klopt ook wel. De drijfgassen in spuitbussen zijn schadelijk omdat ze bijdragen aan de vorming van smog. Daarnaast zit er aluminiumsulfaat in deodorant en aluminium is een giftig metaal voor ons lichaam. Tijd dus om voor een natuurlijke variant te gaan, die ook nog eens heel goedkoop is! Met dit recept kun je heel eenvoudig zelf deodorant maken.

Zelf deodorant maken

Dit heb je nodig om zelf deodorant te maken:

  • 4 eetlepels maizena
  • 4 eetlepels baking soda
  • 5 of 6 eetlepels gesmolten kokosolie
  • eventueel: etherische olie, om een geurtje naar keuze aan je deodorant te geven

Bereidingswijze

Deze is echt heel eenvoudig! Meng alle ingrediënten door elkaar en voila: je eigen natuurlijke deodorant!

Voor meer uitleg, bekijk de video: Zelf deodorant maken

DYI cosmetica! Natural Heroes verkoopt alle ingrediënten die je nodig hebt om zelf cosmetica te maken. Van shampoo en tandpasta tot zonnebrandcrème.

Bestel bij Natural Heroes

Oordeel over zelfgemaakte deodorant

Deze deo is heel fijn. Ik kan hem iedereen aanraden. In het begin vond ik het opsmeren van deodorant met je handen een beetje gek, maar het spul is heerlijk! Door de kokosolie wordt je huid gehydrateerd, dit zorgt ervoor dat je lekkere zachte okseltjes krijgt. Daarnaast, het belangrijkste: het werkt echt tegen zweten! Ook na een lange dag werken of na het sporten (!) ruik ik nog lekker fris.

Good to know
Let er wel op dat er niet te veel deodorant in de gootsteen beland. Na het gebruik wassen wij steeds onze handen, maar kokosolie laat je afvoerputje verstoppen, omdat het hard wordt als het afkoelt en blijft plakken in je afvoer. Nu vegen wij onze handen af op een andere plek van ons lichaam, totdat ze vrij zijn van deodorant. Mocht je afvoerputje nu toch verstoppen, laat er dan kokend heet water doorheen lopen. Dit zorgt ervoor dat de olie wegspoelt. Verder heeft zelf deodorant maken alleen maar voordelen vinden wij! 🙂

Ga jij deze deodorant ook proberen? Laat het ons weten. Wij zijn benieuwd!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op