Is iemand die plantaardig eet nu hetzelfde als een veganist? Allebei eten ze niets dat van dieren komt, geen eieren, zuivel, vlees etc. Het verschil zit ‘m meestal in het gebruik van dierlijke producten. Zo draagt strikt gezien een veganist geen kleding die gemaakt is van dierlijke materialen. Dus geen wollen truien, geen leren schoenen, geen zijden sjaaltjes enzovoort, maar alleen vegan kledingmerken.

Wil je vegan kleding shoppen? Neem een kijkje op Brands with Benefits. Hier verzamelen we eerlijke, duurzame en vegan fashion & cosmetica op 1 plek.

Vegan kledingmerken

Iedereen maakt zijn of haar eigen keuze, wij hebben ervoor gekozen om veganist te zijn. Maar we dragen nog wel eens onze kleding en schoenen van voor de tijd dat we vegan waren. Dus in onze kast zijn nog een paar wollen truien en wat leren schoenen te vinden. Om eerlijk te zijn dragen we deze kleding en schoenen steeds minder. En we kopen deze producten helemaal niet meer. Dus we zijn op zoek gegaan naar vervangers en naar producten die ook nog eens eerlijk en duurzaam gemaakt worden. Geen kinderarbeid, oneerlijke lonen en slechte werkomstandigheden. Diervriendelijke en eerlijke kledingmerken die vegan fashion aanbieden en die we ook nog leuk vinden!

Hier een lijstje van onze favoriete vegan kledingmerken:

Advertentie

Geitenwollenshirts

Geitenwollenshirts wil van het imago af dat hangt aan duurzame kleding. De naam is een knipoog naar dit imago. Het merk is opgericht door 2 zussen en ze hebben een winkel in Amsterdam en een webshop. Je vindt hier leuke truien, t-shirts, maar ook goede basics. En, ze verkopen ook grote merken zoals Matt & Nat.

Vegan kleding merken

Matt & Nat

Ja, want de producten van Matt & Nat zijn echt pareltjes en kunnen niet ontbreken in deze lijst! Ik heb de Montroyal Black boots. Onmisbaar in mijn kast vind ik, want het zijn hele goede basics die eigenlijk overal onder kunnen. Matt en Nat heeft nog niet zo lang schoenen in de collectie, maar was eerst een tassenmerk. En die zijn ook prachtig hoor, poeh!

Denise Roobol

Denise Roobol is ook zo’n vegan merk om bij weg te zwijmelen. Denise is een Rotterdamse designer met een vegan tassenlijn. Vorig jaar kocht ik de Plain Work Bag in Brown Nubuck en hij is na een jaar intensief gebruik nog net zo mooi als op de eerste dag toen ik hem binnenkreeg. 

By Monkey

By Monkey heeft de missie om dierenlevens te redden – met T-shirts. En dit vinden wij natuurlijk heel goed! Ze willen met hun T-shirts, wereldverbeteraars de mogelijkheid geven om op een fashionable manier hun idealen uit te dragen. De designs zijn handgetekend (geillustreerd door Brenda) en de shirts zijn van inkt tot vezels ethisch geproduceerd.

MUD Jeans

Mudjeans is een Nederlands jeans merk waarbij je een jeans kunt leasen. Ze willen een wereld zonder afval. Om die reden recyclen ze hun producten. Dus in plaats van dat je een jeans na een paar jaar weggooit, lease je hem van Mudjeans en kun je hem teruggeven als je er op uitgekeken raakt. Lees hier meer over hun concept.

Vegetarian Shoes

Vega-Life in Amsterdam verkoopt hun producten en je vindt ze ook op de Vega-Life webshop. Vegetarian Shoes heeft minder de ‘hippe feel’ dan de andere merken, maar ze hebben leuke producten en ook nog eens van uitstekende kwaliteit. Ik kocht vorig jaar deze stoere witte sneakers van dit merk. Ze zitten superlekker en zijn ideale schoenen voor een casual outfit.

Vegetarian shoes

NOUMENON

NOUMENON is in 2016 opgericht door AMFI studente Dena Simaite. De kleding die zij maakt is duurzaam en heeft een zo klein mogelijke afdruk op het milieu. Haar motto is: ‘Change the world, and look amazing while you do it’. Precies dat Dena! 🙂 In haar shop vind je van alles; tops, jumpsuits, jurken, accessoires en nog veel meer. Dus zeker een kijkje waard!

Wat is jouw favoriete vegan kledingmerk?

Vetjebol is ook te vinden op InstagramFacebook en YouTube voor nog veel meer vegan inspiratie!

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

vegan op sociale gelegenheden
15/05
Vegan eten kan soms een uitdaging zijn op sociale gelegenheden. Soms ben je de enige...
Lekker Vega in de keuken
05/05
Een tijdje terug werden we uitgenodigd door Lekker Vega om in hun studio een recept...
01/05
Groningen vinden wij een fantastische stad! En zijn veel vegan hotspots te vinden. We vroegen...

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Recepten