C&A komt in juni van dit jaar met t-shirts gemaakt van 100% organic cotton. De modeketen had al langer kleding die gemaakt is van organic cotton, dus niet heel bijzonder zou je denken. Maar deze shirts zijn de eerste die volledig cradle to cradle zijn. Dat betekent dat de grondstoffen volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen.

Advertentie

C&A als duurzaam merk

C&A kenden wij vooral van hun grote winkels en zeer betaalbare (of te goedkope?) mode. Maar de modeketen wil in 2020 al hun katoenproducten gemaakt laten zijn van 100 procent duurzaam katoen; organisch of BCI katoen. Een heel mooi ideaal zou ik zeggen.

De T-shirts hebben een wijde hals, zijn losvallend en verkrijgbaar in acht verschillende kleuren (ik vind de één na felste roze heel leuk). Perfect zomershirt dus. Zelfs de stiksels zijn niet van nylon of polyester, maar van heel sterk biokatoen. Het shirt zal naar C&A’s eigen zeggen binnen 11 weken op de composthoop te hebben gelegen vercomposteerd zijn. Nou dat is uniek! Binnen 11 weken is het shirt dus compost geworden.

Cradle to Cradle shirts

Bron: C&A

To good to be true?

Ook claimt de modeketen dat de T-shirts zijn geproduceerd op een ‘sociale en omgeving verantwoordelijke manier’. Sinds de ramp Rana Plaza zijn ze al bezig met het verbeteren van de supply chain, waarbij ze zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden. Toch klinkt het bijna to good to be true, want dit duurzame T-shirt gaat maar tussen de 7 en 9 euro kosten. Uiteraard kunnen we alleen maar aannemen wat C&A zegt. Maar echt zeker weten hoe eerlijk het arbeidsproces is weten we niet. Wel is het zo dat C&A een programma heeft gehad om de productiviteit en de sociale omstandigheden in een aantal leveranciersfabrieken te verbeteren. Dit programma lijkt wel wat te hebben verbeterd. Maar ook dit is niet zeker. Als je meer wilt lezen over hoe eerlijk C&A is, kun je de website van Schone Kleren Campagne bekijken. Hier staan alle merken volledig toegelicht.

T-shirts C&A
Bron: C&A

Ik klink misschien heel kritisch, maar ik ben zeker enthousiast dat C&A met dit T-shirt komt! Nu hopen dat de collectie goed aanslaat en dat ze meer van deze producten maken. Wie weet volgen andere fast fashion ketens dan ook.

Vanaf juni 2017 zijn de T-shirts verkrijgbaar zijn in C&A-winkels in 19 Europese landen. Wat denk jij? Zou jij er één kopen?

T-shirts C&A
Bron: C&A

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Vegan poké bowl
14/07
We zijn gek op de Japanse keuken. Eerder maakte we al een vegan ramen recept...
07/07
Het is zomer! Tijd dus om goed te smeren. Het is belangrijk om je huid...
Vegan spieropbouw
03/07
Een grote mythe rondom veganisme is dat je niet genoeg eiwitten binnen zou kunnen krijgen....

Volg Vetjebol op