13 januari 2019

Antwerpen is een heel fijne stad. Niet alleen de Middeleeuwse kerken en de maritieme pakhuizen zijn prachtig, maar de stad zit ook vol met leuke vegan restaurants en goede koffieplekjes. Vegan in Antwerpen is dus echt geen straf! We waren 1 dag in de stad en zijn bij een aantal van deze hotspots geweest.

vegan-in-antwerpen

Bekijk ook onze vegan hotspots in Amsterdam.

Vegan in Antwerpen: de leukste hotspots

Advertentie

WASBAR

Graaf van Egmontstraat 5

Dit missen we nog in Amsterdam, een wasbar. Hier kun je je kleding wassen en tegelijk een lekkere vegan bagel eten of een koffie drinken. Nu hebben wij thuis gewoon zelf een wasmachine, maar het principe is heel leuk. Maakt het wachten op je wasje een stuk leuker.

Greenway Antwerpen

Groenplaats 6

Dit cafe/restaurant is in meerdere steden in België te vinden, waaronder Gent en Leuven. Het is 100% vegetarisch en ze hebben veel vegan opties. Greenway verkoopt zelfs de Beyond Meat burger! De prijzen zijn niet al te goedkoop, maar je zit dan ook wel direct aan 1 van de bekendste pleinen van Antwerpen.

Zin gekregen in een weekendje Antwerpen? Boek hier je hotel.

Boek bij Booking.com

Boek hier je hostel in Antwerpen. Vaak goedkoper dan een hotel en makkelijker om mensen te ontmoeten.

Boek bij Hostelworld

greenway-antwerpen

Bites & Wines

Oude Beurs 60

Een heel knus restaurantje, perfect voor een lange avond borrelen en lekker eten. Ze hebben vegan tapas en daarnaast ook een dagmenu. Vast op het menu staat onder andere gefrituurde bloemkool, een curry stoofpotje en verse hummus.

appeltaart-vegan-antwerpen

The Dough Bar

Reyndersstraat 27

Toen wij hier langs liepen was het helaas al dicht, anders hadden we het zeker willen proberen: vegan cookie dough. Je kunt verschillende toppings kiezen en ze hebben ook vegan varianten van cookie dough. Het tentje is meer een take-out plek, maar ziet er wel heel leuk uit.

Plant B

Oude Koornmarkt 64

Ook bij Plant B zijn we niet geweest, maar we liepen er wel langs. Dit tentje zit vlakbij Greenway Antwerpen. Het is voornamelijk een ontbijt, lunch en koffiebar. Ook hebben ze tapas. Het zag er heel gezellig uit en ze hebben een fijn terras. plant-b-vegan-antwerpen

Zin in nog een stedentripje? Bekijk ook onze vegan hotspots in Berlijn of Hamburg.


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


 

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Geschilderde trappen Beiroet
10/08
Beiroet? Ja, Beiroet! Het is een fantastische stad, met ontzettend veel cultuur en historie. Daarnaast...
Bonboon Vetjebol
07/08
Speciaal voor Tristan’s verjaardag zijn we uiteten geweest bij Bonboon op KSNM eiland in Amsterdam....
Hema Vegan Hotdog
02/08
Yes, het is zo ver! De HEMA lanceert een vegan hotdog. Na hun vegan appeltaart...

Volg Vetjebol op