Vegan kookworkshop in Thailand (met recept voor kokosnotensoep!)

Kokosnoot en limoengras soep (voor 2 personen)

  • Half blok tofu in blokjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 verse, jonge kokosnoot (het sap en het vlees)
  • 1 cup kokosnootmelk
  • 1 cup champignons naar keuze
  • 1 tl fijngesneden verse limoengras
  • 1l fijngesneden gember
  • Blad van kafferlimoen (in Nederland is dit lastig te verkrijgen, dus je kunt het er ook uit laten)
  • 1 tl fijngehakte rode ui
  • 1 tl verse limoensap
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl zeezout

In Nederlandse supermarkten of bij toko’s zijn verse, jonge kokosnoten te verkrijgen. Mocht je er toch niet aan kunnen komen, dan kun je ook kokosgootwater uit een pak gebruiken. Je hebt dan alleen helaas niet het vlees van de kokosnoot, maar voeg in plaats daarvan wat extra champignons toe.

Snijd de kokosnoot open en doe het vocht in een pan. Haal er wat vlees uit en mix dit in de pan met de kokosnootmelk, tofu, limoengras, gember, kamferlimoen, de rode ui, tomaat. Zet op laag vuur en breng het zachtjes aan de kook. Voeg de sojasaus en zeezout toe. Top de soep af met wat limoensap, chilivlokken en verse koriander.

Voor Tristan’s verjaardag gaf ik hem een kookworkshop. Alleen niet eentje in Nederland, maar in Pai, Thailand. Op internet vond ik Isara Garden. De eigenaresse, Muk, heeft een prachtig huis in de bergen van Pai waar ze de kooklessen geeft. Deze kookworkshop was zo inspirerend en goed dat we het graag delen met jullie. Muk kookt niet precies op de traditionele Thaise manier, maar zo gezond en onbewerkt mogelijk. Ze wilt de ingrediënten puur houden en de smaak van vruchten en planten niet laten overheersen door sterke kruiden. Een heel fijne manier van koken en uiteraard is alles plantaardig!

Isara Garden vegan kookworkshop in Thailand

We begonnen met een heerlijke zelfgemaakte chai thee en een raw lemongrass salade.

Daarna maakten we deze overheerlijke kokossoep. Deze soep is heel makkelijk te maken en superlekker en gezond. Omdat we deze zo lekker vonden, delen we het recept met jullie! Je vindt hem op desktop hiernaast of op mobiel hieronder. 🙂

Als hoofdgerecht hadden we een crispy rice salade. Van sticky rijst met curry paste maakten we balletjes en deze werden kort gebakken in plantaardige olie. Daarna met een vork verkruimeld en door de salade gedaan. Dit was zo goed!

Ik kijk altijd uit naar het toetje en dat was in dit geval ook geheel terecht. We maakten een Thai tapioca met jonge kokosnoot pudding. De naam zegt je misschien niet zoveel. Maar eigenlijk is het natuurlijke kleurstof, kokosnootvlees, -sap en -melk, wat bruine suiker, snufje zout en tapiocameel. Dat laatste is gedroogde cassavewortel. Het is een zetmeel en wordt een soort pudding als je het mengt met vocht. Je zou ook chiazaad kunnen gebruiken, al heeft dit wel een iets andere textuur.

Mocht je van plan zijn om binnenkort naar Pai in Thailand te gaan. Volg dan zeker deze kookworkshop! Muk is ontzettend inspirerend en het eten is zo goed! Hier vind je meer informatie.

Een jaar geleden volgden we een Indiase kookworkshop bij Secrets of India. Daar lees je hier meer over!

Benieuwd naar onze verdere reis? Volg ons dan op InstagramFacebook en YouTube!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten