Deze maand hebben we ons leven in Amsterdam verplaatst naar Mexico. We blijven werken voor onze Nederlandse werkgevers maar doen dit dan vanuit een Airbnb in de jungle aan de westkust van Mexico. ‘Digital Nomad style’. Een beetje een hipster woord, maar het is wel precies wat we aan het doen zijn.

Remote werken als digital nomad

Eerder hebben we al eens bijna een jaar gereisd. Tijdens onze reis heeft Tristan ook veel online gewerkt voor Nederlandse bedrijven. Tristan is namelijk developer en ik ben Online Content Creator. In Amsterdam werkt Tristan voor een developbedrijf dat gespecialiseerd is in WordPress. Ik werk bij het radiostation 3FM als Online Coördinator en als freelance Social Media Manager voor onder andere The Dutch Weed Burger.

We kunnen dus redelijk eenvoudig vanaf een andere locatie werken. We hebben alleen een laptop en goed internet nodig. Oh en een fijne plek om te werken natuurlijk.

Duurzame elektronica

Waarom doen we dit?

Voor sommige mensen is dit misschien overduidelijk, voor andere mensen klinkt het als een hoop gedoe. Waarom doen we dit nu eigenlijk? We houden van nieuwe culturen ontdekken en we zijn graag in de natuur. De wintermaanden in Nederland zijn uiteraard donker en grauw, dus de perfecte tijd om ons leven in Amsterdam te verplaatsen naar een zonnigere plek. Onze werkgevers waren akkoord, een vriend wilde wel op ons huis passen en Uckie zit bij opa en oma (Thera’s ouders). Dus tijd om te gaan!

Hoe kies je een locatie?

Een land en plek kiezen om dit te gaan doen was misschien nog het meest lastig. We wisten wel dat we naar een Spaanstalig land wilde met veel natuur en het liefst zo tropisch mogelijk. Dus we zijn heel Zuid-Amerika afgestruind via Google, maar kwamen uiteindelijk uit bij de westkust van Mexico. De westkust is een stuk minder toeristisch dan de oostkust van Mexico. We vonden het dorpje San Pancho, wat een liefelijk, klein surfersdorpje is. Het ligt middenin de jungle en heeft een prachtig weelderige kust.

Hoe ziet onze dag eruit?

We starten vroeg met werken zodat we nog deels de werkdag in Nederland meemaken. Om 6u gaat de wekker. Het is dan nog donker buiten en we staan op met het gezang van de vogeltjes. Langzaam wordt de jungle wakker en dan rond 13/14u gaan we werk afronden. We hebben de hele middag de tijd om te gaan surfen, hiken, zwemmen of om bijvoorbeeld Spaanse les te volgen.

Het is de eerste keer dat we dit doen op deze manier. Dus het is een experiment. Daar lees je hier meer over.

Heb jij wel eens remote gewerkt?

Bekijk hier ook onze andere reisartikelen.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op