Porties 2 personen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Ingrediënten
- 50 gram boerenkool (gesneden)
- 400 gram linzen (gekookt, uit pot)
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 1 tomaat
- 1 eetlepel ras el hanout
Recept: Boerenkool met linzen en champignons
Met dit makkelijke recept zet je in no-time een lekkere vegan lunch- of diner op tafel. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig! Zoek je meer vegan recepten die makkelijk en snel te maken zijn? Check dan eens ons recept voor kokos- linzencurry.
Wist je dat boerenkool o.a. veel calcium bevat en linzen o.a. veel ijzer? En voor het geval je het nog niet kent, ‘ras el hanout’ is een Marokkaanse kruidenmix die in elke grote supermarkt te krijgen is!
Check de video: Boerenkool met linzen en champignons
Bereidingswijze boerenkool met linzen en champignons
Snijdt de ui grof, de tomaat in blokjes en de champignons in kwartjes.
Verhit wat olie in een wok-, koeken- of hapjespan en voeg de ui en de ras el hanout toe. Bak kort totdat de ui glazig is.
Voeg nu de champignons toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de blokjes tomaat en de boerenkool toe en laat nog eens 5 tot 10 minuten zachtjes bakken, afhankelijk of je de groente liever zachter hebt of met meer bite.
Voeg als laatste de linzen toe en bak mee totdat ze warm zijn.
Check de video: Boerenkool met linzen en champignons
Dit is alles wat je nodig hebt
Eet smakelijk!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!