Porties 3/4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Ingrediënten
- Olie om in te bakken
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 grote wortels
- 1 aubergine
- 350 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 1 pot linzen (400 gram)
- 1 theelepel zout
- Verse koriander
Optioneel serveren met:
- Rijst
- Naanbrood (recept)
Recept: Vegan kokos- linzencurry
Wij zijn gek op curry! Curries kosten vaak veel tijd om te maken (en dat heeft een goede reden), maar die tijd heb je niet altijd. Daarom bedachten wij deze vegan kokos- linzencurry die binnen 35 minuten op tafel kan staan. Deze curry is lekker met rijst of met naanbrood. Bekijk hier ons vegan naanbrood recept!
Check hier de video: Kokos- linzencurry
Bereidingswijze vegan kokos- linzencurry
Snipper de ui en de knoflook, snijd de wortel in plakjes en de aubergine in blokjes. Door al het snijwerk eerst te doen bespaar je jezelf een hoop stress tijdens het koken.
Doe de olie in een wok- of hapjespan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de chilipoeder, kurkumapoeder en de tomatenpuree toe en roer goed door.
Voeg de wortel en de aubergine toe en roer goed door. Laat de groenten 5 minuten meebakken op middelhoog vuur.
Voeg nu het water, de kokosmelk en het zout toe, roer weer goed door en laat 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg als laatste de linzen toe en kook nog 1 minuut mee.
Hak nu de verse koriander. Schep de curry op een bord of in een schaal en bestrooi met de koriander.
Dit heb je nodig
Eet smakelijk!
Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tips, lekkere plantaardige recepten, mooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!