Oosterse groentesoep

Recept

Porties 3/4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram champignons
  • 3 tenen knoflook
  • 2 kleine rode pepers
  • 1 stengel citroengras
  • 2 stukjes gember
  • 3 middelgrote wortels
  • 125 gram taugé
  • Halve limoen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 groentebouillon blokje
  • 2 middelgrote uien
  • 1 paksoi
  • Verse koriander

Recept: Oosterse groentesoep

Voor het recept van deze vegan Oosterse groentesoep zijn we geïnspireerd tijdens een reis naar Vietnam!

Check hier de video: Oosterse groentesoep

Bereidingswijze Oosterse groentesoep

Snijd de ui fijn en snipper de chilipepers en de knoflook. Verhit vervolgens wat olie in een middelgrote soeppan en voeg de ui hieraan toe. Fruit de ui en voeg daarna de knoflook en chili toe. Snijd ondertussen de champignons en de oesterzwammen in partjes. Bak mee tot ze redelijk geslonken zijn.

Breng 1 liter water aan de kook in diezelfde pan. Voeg het kruidenblokje toe. Laat de gember en citroengras meekoken. Snijd de wortels in plakjes en kook mee tot ze beetgaar zijn.

Voeg dan de paksoi toe aan de soep. Breng de soep op smaak met de sojasaus en het sap van een halve limoen. Laat het geheel nog 2 minuten koken. Vis dan de stukken gember en de citroengras uit de soep.

Dan is het tijd om de oosterse soep te gaan serveren! Leg op de bodem van de soep schaal een handje taugé, schep hier de soep overheen op. Garneer het geheel met wat verse koriander.

 


Dit is wat je nodig hebt

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten