Oosterse Vetjebowl

Recept

Porties 2-3 bowls
Voorbereiding 25 minuten
Bereiding 20 minuten

Ingrediënten

  • Scheutje olie
  • 125 gram mihoen
  • 1 grote wortel
  • Halve courgette
  • Halve komkommer
  • 120 gram kikkererwten (half blik)
  • 250 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember
  • 100 gram taugé
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 1 el sesamzaad

Kruiden:

  • 2 tl koriander
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 2 tl komijnpoeder

Nodig:

  • Spiraalsnijder
  • Foodprocessor of keukenmachine (optioneel)

 

Recept: Oosterse Vetjebowl

Voor dit recept zijn we geïnspireerd door vegan restaurant The Bowl in Berlijn waar alle gerechten in een bowl worden geserveerd. Deze Oosterse Vetjebowl zit vol met verse groente, bonen, kruiden, zaden en mihoen. Super gezond en superlekker!

Check de video: Oosterse Vetjebowl

Bereidingswijze Oosterse Vetjebowl

Snijd de wortel, courgette en komkommer met een spiraalsnijder.

Hak de gember en knoflook zo fijn mogelijk door elkaar (gebruik hiervoor een foodprocessor als je die hebt)

Snijd de champignons in vieren en de rode ui in dunne ringen.

Snijd de avocado over de lengte door midden, haal de pit er uit, en snijd ook in over de lengte. Laat de schil er nog omheen zitten.

Laat de mihoen een paar minuten koken en spoel af met koud water.

Doe wat olie in een wokpan of een koekenpan en voeg de gehakte knoflook en gember toe samen met de chilipoeder, komijnpoeder en korianderpoeder. Bak een paar minuten.

Voeg de champignons toe en bak goudbruin op laag/gemiddeld vuur.

Haal de champignons uit de pan en voeg de taugé toe aan dezelfde pan en bak kort.

Serveren van de Oosterse Vetjebowl

Pak de mooiste schalen/bowls die je hebt en bedek eerst de bodem met een laagje mihoen.

Leg de wortel, courgette en komkommer naast elkaar aan de zijkant van de schaal, gevolgd door de rode, de champignons, de kikkererwten en de taugé.

Pak een van de ingesneden, halve avocado’s en haal het vruchtvlees er uit met een lepel. Leg het vruchtvlees met de bolle kant naar boven in het midden van de bowl.

Bestrooi als laatste de avocado met sesamzaad en je bowl is klaar!

Serveertip: Voeg verse koriander toe als je dat lekker vind en serveer met een schaaltje sojasaus.


Dit heb je nodig


Het resultaat!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten