Paprika-tomatensoep

Recept

Porties 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 350 gram gegrilde paprika (uit pot, zonder vocht)
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • Peper en zout
  • Scheutje olijfolie
  • 1 liter water

Verder nodig

  • Staafmixer

Recept: Paprika-tomatensoep

Met dit makkelijke recept zet je binnen no-time een gezonde vegan paprika-tomatensoep op tafel! De gegrilde paprika, in combinatie met tomaten, rode ui, knoflook en komijnpoeder geeft deze soep een unieke smaak.

Heb je meer tijd om te koken? Probeer dan eens ons vegan lasagne recept.

Check de video: Paprika-tomatensoep

Bereidingswijze paprika-tomatensoep

Snijd de rode ui fijn, snipper de knoflook en snijd de tomaten in achten.

Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode ui, de knoflook, het komijnpoeder, flink zout en peper toe. Roer door en bak totdat de ui glazig is.

Voeg nu de tomaten en de suiker toe en bak even mee.

Voeg de paprika toe (zonder het vocht uit de pot) samen met 1 liter water. Doe de deksel op de pan, breng aan de kook en laat 10 minuten koken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. Dien de soep op en bestrooi eventueel met wat verse selderij.

Check de video: Paprika-tomatensoep


Dit heb je nodig voor de paprika-tomatensoep


Het resultaat: Eet smakelijk!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten