Pasta in romige dillesaus

Recept

Porties 3 - 4 personen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram spaghetti
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 courgette
  • Halve citroen
  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 gram gedroogde dille (of 15 gram verse dille)
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 250 ml water
  • Handje pijnboompitten (optioneel)

Verder nodig

  • Blender of keukenmachine voor de saus

Met dit recept voor pasta in romige dillesaus zet je snel een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd op tafel. Als pasta gebruiken we in dit recept spaghetti, maar je kunt ook een andere pasta gebruiken.

Natuurlijk is ook dit recept 100% plantaardig, vegan dus! Met verschillende ingrediënten zoals noten, pasta, citroen, champignons en andere groenten krijg je veel voedingsstoffen binnen.

Toch iets anders eten vanavond? Bekijk dan onze andere vegan hoofdgerecht recepten.

De ingrediënten voor spaghetti in romige dillesaus

Bereidingswijze pasta in romige dillesaus

Doe de cashewnoten in een steelpannetje met ruim water en breng aan de kook. Laat pruttelen totdat we de cashewnoten verderop in dit recept nodig hebben.

Tip: Weet je al ruim van te voren dat je dit recept gaat maken? Laat de cashewnoten dan alvast een paar uur weken in (koud) water. Dan zijn ze week genoeg en hoef je ze niet meer te koken!

De pasta

Breng ruim water aan de kook in een grote kookpan. Voeg de pasta toe zodra het water kookt. Kook de pasta beetgaar, volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Tip: Is de pasta klaar, maar serveer je deze niet direct? Hussel dan na het afgieten wat olijfolie door de pasta. Zo zal de pasta niet aan de pan of aan elkaar gaan plakken.

De groenten

Snijd ondertussen de champignons in kwartjes. Snijd de courgette in plakjes en de plakjes vervolgens in vieren. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de champignons en de courgette toe en bestrooi met flink wat peper en zout. Bak op middelhoog vuur totdat de champignons en courgette goudbruine plekjes krijgt.

De romige dillesaus

Pel de knoflook en snijd in tweeën. Pak een blender of keukenmachine. Voeg het sap van de halve citroen, de knoflook, de dille, de gekookte cashewnoten en 250 ml water toe. En als laatste flink peper en zout. Blend tot een gladde saus zonder stukjes. Proef de saus en voeg eventueel extra peper, zout of dille toe.

Warm de saus vervolgens nog even op in het steelpannetje. Laat de saus niet koken!

Optioneel: Rooster pijnboompitten

Rooster eventueel nog de pijnboompitten in een koekenpan. Doe dit zonder olie en op laag vuur. Houd goed in de gaten, want pijnboompitten branden snel aan!

De pasta in romige dillesaus serveren

Pak je favoriete pastaborden en vul ze met een laag spaghetti. Doe er een paar scheppen saus over en top af met de champignons en courgette. Strooi er eventueel nog wat verse dille overheen, als je over hebt. En optioneel de pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Laat ons in de comments weten wat je er van vindt. En check ook onze andere veganistische recepten.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten