Appelflappen zijn één van onze favoriete snacks. De traditionele appelflappen zijn vaak niet vegan omdat ze ingesmeerd worden met ei en soms zitten er dierlijke producten in het bladerdeeg. Wij delen daarom het recept voor vegan appelflappen met jullie. En eigenlijk is het heel makkelijk om vegan appelflappen te maken want het bladerdeeg van Koopmans is gewoon vegan!

We hebben het standaard appelflappen recept een beetje eigen gemaakt, maar uiteraard kun je toevoegen wat jij het lekkerst vindt. Dit gebruiken wij:

Vegan appelflappen ingrediënten

Bereidingswijze vegan appelflappen

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden.

Snijd de appels in kleine blokjes en hak de dadels fijn. Meng in een kom. Voeg de vanille extract en het kaneel toe. Roer goed door.

Beleg steeds een driehoek van een plakje bladerdeeg en flap de andere helft om. Druk de uiteinden met een vork tegen elkaar.

Vegan appelflappen vouwen

Smeer in met kokosolie en wat kokosbloesemsuiker.

Vegan appelflappen uit de oven

Bak de appelflappen in 15 minuten goudbruin.

Vegan appelflappen recept

Laat ze kort afkoelen en dan zijn ze klaar om gegeten te worden! Eetse! <3

Vegan appelflappen


Thera en Tristan zijn de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


 

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

13/12
Inmiddels eten we bijna 5 jaar geen eieren en we missen dit totaal niet. Er...
11/12
Kerst staat weer voor de deur! Op zoek naar inspiratie wat je als vegan kunt...
10/12
Het stoofperen seizoen zit er net op, maar we wilden toch nog graag dit recept...

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots