Vegan cheesecake

Recept

Porties 1 cheesecake
Voorbereiding 25 minuten
Bereiding 35 minuten

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram digestive koekjes
  • 75 gram kokosolie
  • 20 gram suiker
  • Snufje zout

De vegan cheesecake vulling

  • 150 ml sojayoghurt
  • 90 gram in water geweekte ongezouten cashewnoten
  • 3 eetlepels suiker
  • sap een halve citroen
  • 2,5 theelepel bloem
  • Snufje zout
  • 1 tl vanille-extract

Cheesecake maar dan zonder kaas, want dit is een vegan cheesecake. Kan gewoon! Met dit recept is het super eenvoudig om een lekkere vegan cheesecake te maken! Binnen een uur staat ie op tafel.

Op zoek naar meer plantaardige zoetigheden? Check ook onze recepten voor vegan appelkruimeltaart en stoofperencake.

Basis van de vegan cheesecake

Als basis voor de ‘cheese’ gebruiken wij sojayoghurt en cashewnoten, maar je kunt ook kokosroom of tofu gebruiken. En voor de bodem gebruiken we als basis digestive koekjes.

Bereidingswijze vegan cheesecake

Weet je al van te voren dat je deze vegan cheesecake gaat maken? Week de cashewnoten dan alvast in koud water. Als je minder tijd hebt kun je de cashewnoten 15 minuten koken op laag vuur. Met de deksel op de pan. In de tussentijd kun je dan beginnen met de bodem:

  1. Mix de koekjes in een keukenmachine tot alles verkruimeld is.
  2. Voeg de gesmolten kokosolie, de suiker en het zout toe. Mix nog een keer goed door. Als het goed is moet je nu een plakkerige massa hebben.
  3. Beleg hiermee de bodem van de springvorm.
  4. Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden.
  5. Doe de geweekte cashewnoten in een blender, samen met de sojayoghurt, suiker, bloem, citroensap, vanille-extract en het snufje zout.
  6. Mix alles tot het een egaal geheel is.
  7. Verdeel de vulling over de springvorm.
  8. Bak de vegan cheesecake af in 30 tot 35 minuten.

Eet smakelijk!

De ‘cheese’ mix 

De bodem, met digestive koekjes als basis ingrediënt

Op zoek naar meer van zulke recepten? Bekijken dan al onze veganistische recepten voor toetjes en tussendoortjes.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten