Vegan chocolade cake met kokos

Recept

Porties 1 cake
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 50 minuten

Ingrediënten

  • 260 gram speltbloem
  • 200 gram suiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • Halve theelepel zout
  • 80 ml. kokosolie, gesmolten
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel witte azijn
  • 180 ml. water
  • 90 ml. kokosmelk
  • Extra kokosolie en cacaopoeder

Recept: Vegan chocolade cake met kokos

Chocolade en kokos. Gelukkiger kun je ons niet maken. Deze combinatie is hemels! Deze vegan chocolade cake met kokos is dan ook een favoriet van ons.

Danique van @reizendevegetarier mocht ons namens Fair Trade hun heerlijke biologische kokosolie toesturen die ze samen met de boeren in Sri Lanka maken. Nu zijn wij op reis, maar één van onze beste vrienden wilde het pakketje graag in ontvangst nemen. Hij heeft zijn eigen kookwinkel en is dol op bakken. Taartjes, cupcakes… je snapt wel waarom het 1 van onze beste vrienden is! 😉 Hij maakte met de kokosolie deze heerlijke vegan chocolade cake met kokos. Of zoals hij het zelf noemt: vegan choco coco shock.

Hij volgde het recept van The Pretty Bee. Hieronder de Nederlandse versie van deze vegan chocolade cake met kokos!

Bereidingswijze vegan chocolade cake met kokos

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het bakblik in met kokosolie en bestuif het met cacaopoeder.

Meng de droge ingrediënten (de speltbloem, suiker, cacaopoeder, baking soda en zout) in een beslagkom met een vork of een garde.

Voeg de kokosolie, vanille extract, witte azijn, plantaardige melk en water toe en meng goed door. Giet het mengsel in het bakblik en zet deze in het midden van de oven. De vegan chocolade cake met kokos bak je 40 tot 50 minuten.

Om te kijken of de cake goed is, duw je de bovenkant zachtjes is. Deze moet terugkomen als je er op drukt. Laat dan de vegan chocolade cake met kokos een uur afkoelen in het bakblik.

Dan is het tijd voor de glazuur! Laat de chocolade en kokosolie samen smelten en meng goed door. Giet het vervolgens over de cake en bestrooi met de kokossnippers.

Maak de glazuur door de chocolade en de kokosolie te smelten en te mengen. Giet over de cake en bestrooi met de gedroogde kokos snippers.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten