Vegan custard taart met vers fruit

Porties 8 personen
Voorbereiding 40 minuten
Bereiding 60 minuten

Ingrediënten

Voor de custard vulling

  • 35 gram custard poeder
  • 1/2 liter plantaardige melk
  • 35 gram suiker

Voor de taartbodem

  • 225 gram bloem
  • 60 ml kokosolie
  • 60 ml water
  • 1/2 tl zout

Top af met vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien of frambozen

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Met custard wordt alles lekker en het is heel simpel te maken. Wat het ook gevaarlijk maakt, want voor je het weet eet je het elke dag. Wij hadden ontzettend trek in taart, dus besloten custard in een taart te verwerken. Met wat vers fruit bovenop, zo is deze vegan custard taart de perfecte zomerse taart.

De bereidingstijd is exclusief wachttijd. Houd rekening met nog een extra 3 tot 4 uur om de custard te laten stijven en het deeg te laten rusten.

Recept voor vegan custard taart

Trek in meer zoetigheden? Probeer dan ook eens deze:

Advertentie

Bol.com Algemeen

Bereidingswijze vegan custard taart met vers fruit

Hoe maak je deze vegan custard taart? We hebben het opgedeeld in twee stappen.

De taartbodem

Doe de bloem in een kom en voeg zout  toe. Roer het goed door. Doe dan het water en de olijfolie samen en meng het samen. Maak dan een kuiltje in de bloem en giet er een beetje van het olie/water mengsel in. Voeg het geleidelijk aan de bloem toe en roer goed door. Kneed het deeg met je handen totdat het goed stevig wordt. Als het niet stevig genoeg is, dan voeg je nog wat extra bloem toe. Laat dan het deeg rusten in de koelkast voor ongeveer een uur.

Bekleed een ronde bakvorm met het deeg. Plaats de taartbodem voor 20 min op 180°C. Is de bodem nog iets te bleek, verleng dan de baktijd met een paar minuten.

De custard

Meng de custard met een paar eetlepels plantaardige melk. Breng de resterende melk aan de kook en roer hier de suiker doorheen. Voeg dan het custard mengsel erbij. Laat nog drie minuten zachtjes doorkoken en blijf goed roeren. Giet het mengsel over de taartbodem en zet de taart voor minstens drie uur in de koelkast.

Top de taart af met zomers fruit zoals aardbeien en frambozen. Enjoy!

Vegan custard taart

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Bekijk alle boeken

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Advertentie

Natural Heroes

Check ook:

Vegan kip van oesterzwammen
28/08
Met custard wordt alles lekker en het is heel simpel te maken. Wat het ook...
Ecopods
21/08
Met custard wordt alles lekker en het is heel simpel te maken. Wat het ook...
Libanees flatbread
11/08
Met custard wordt alles lekker en het is heel simpel te maken. Wat het ook...

Advertentie

Bol.com Algemeen

Volg Vetjebol op