Vegan hachee

Recept

Porties 4
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram seitan
  • 5 uien
  • 50 gram plantaardige boter
  • 8 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels azijn
  • 5 eetlepels volkorenmeel
  • 1 theelepel sambal

Recept: Vegan hachee

Dit traditionele stoofgerecht uit de Nederlandse keuken is normaal gesproken alles behalve vegan. Maar met dit recept voor vegan hachee kun je het nu ook 100% plantaardig maken!

Het rundvlees vervangen we voor seitan, een vleesvervanger met een structuur die veel op vlees lijkt. De rundvleesbouillon wordt groentebouillon en voor de boter kiezen we voor een plantaardige variant. Je kunt deze hachee traditioneel serveren met gekookte aardappels en rode kool. Wij hadden de combinatie met rijst en broccoli. Maar eigenlijk kun je toevoegen wat jij lekker vindt!

Ben jij dol op de Nederlandse keuken? Probeer dan ook ons hutspot recept!

Check de video: Vegan hachee

Bereidingswijze vegan hachee

Doe de seitan in een schaal en voeg de sambal en volkorenmeel toe samen met wat peper en zout. Meng door elkaar.

Snijd de ui in ringen en hak de kruidnagels fijn.

Verhit nu de boter in een ruime pan totdat deze gesmolten is. Voeg dan de ui toe en bak totdat deze glazig is.

Voeg nu het seitan mengels, de groentebouillon, de laurierblaadjes, de kruidnagel en de azijn toe. Roer goed door.

Doe nu een deksel op de pan en laat het geheel 30 minuten sudderen op laag vuur.

Serveer traditioneel met gekookte aardappels en rode kool of zoals wij met rijst en broccoli.

Check de video: Vegan hachee


Dit heb je nodig voor de vegan hachee


Het resultaat: Eet smakelijk!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten