Vegan ijstaartjes met chocolade en kokos

Recept

Porties 6 ijstaartjes
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten

Ingrediënten

  • 230 milliliter kokosmelk
  • 2 bananen
  • 120 gram cacaopoeder
  • 120 gram kokos vruchtvlees
  • 3 dadels

Verder nodig:

Recept: Vegan ijstaartjes met chocolade en kokos

Deze vegan ijstaartjes zijn niet alleen erg lekker, maar ook gezond. De bananen en dadels zorgen voor een lekkere zoete smaak. Voeg daar kokos en cacao aan toe en je hebt dit heerlijke toetje! Liever een ander toetje? Check dan ook eens ons chia pudding recept!

Check de video: Choco coco ijstaartjes

Bereidingswijze vegan ijstaartjes met chocolade en kokos

Pel de bananen en breek in stukken. Voeg alle ingrediënten in een blender en blend totdat een gladde massa ontstaat. Wij hebben deze kokosblokjes trouwens uit de diepvries bij de Jumbo.

Verdeel de massa nu over de siliconen bakvormpjes. Je moet er minimaal 6 kunnen vullen!

Zet de vegan ijstaartjes minimaal 5 uur in de vriezer. Haal de taartjes een uur voordat je ze gaat eten uit de vriezer en zet ze in de koelkast. Daarna kun je ze opeten!

Eet smakelijk!


Dit heb je nodig voor de vegan ijstaartjes


Serveertip: Strooi wat extra cacaopoeder en kokosrasp over de ijstaartjes

 

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten