Vegan Wentelteefjes

Recept

Porties 4 wentelteefjes
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten

Ingrediënten

  • 80 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 300 milliliter plantaardige melk
  • 4 sneetjes (oud) brood
  • 2 el chiazaad
  • Wat kokosolie om mee te bakken
  • Maple Siroop naar smaak

Recept voor Vegan Wentelteefjes

Sinds wij vegan zijn hebben wij geen wentelteefjes meer gegeten, terwijl ze juist heel eenvoudig te veganizen zijn. Dit recept voor Vegan Wentelteefjes is supermakkelijk en ook nog eens heel lekker! Perfect voor als je een keertje wilt uitpakken met het ontbijt of op zoek bent naar een lekker tussendoortje.

Check hier de video: Vegan wentelteefjes

Trek in meer zoetigheid? Probeer ook onze havermouttaartjes voor het ontbijt!

Bereidingswijze vegan wentelteefjes

Meng de bloem, kaneel, chiazaad en plantaardige melk in een grote kom. Roer dit goed door elkaar. Verhit vervolgens wat kokosolie in een koekenpan. Doop de boterham goed in het beslag. Zorg dat het genoeg opneemt.

Leg de boterham in de koekenpan en bak elke kant voor ongeveer 3 minuten.

Als de wentelteefjes klaar zijn, garneer ze dan bijvoorbeeld met bosbessen, kaneel en maple siroop.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer ontbijt inspiratie? Probeer dan ook onze Vegan Pannenkoeken!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten