Wortel- linzensoep

Recept

Porties 4-6 personen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gram wortels
  • 3 tomaten
  • 3 blikken linzen van 400 gram (+/- 240 gram uitgelekt)
  • 1 liter groentebouillon
  • 30 gram peterselie
  • Olie
  • Stuk donker volkorenbrood (optioneel)

Wij zijn een groot fan van soepen. Je kunt er heel veel groente in kwijt en je kunt het lang bewaren. Daarom maken wij meestal onze grootste pan vol met soep. Dan hebben we niet alleen avondeten, maar ook soep bij de lunch de dagen erna. Met dit recept maak je een goed vullende, dikke wortel- linzensoep.

Bereidingswijze wortel- linzensoep

Snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote soeppan en voeg de ui toe. Bak op middel vuur totdat de ui glazig is. Bak daarna de knoflook nog een paar minuten mee.

Snijd in de tussentijd de wortel en tomaat in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak ook een paar minuten mee.

Doe de linzen in een vergiet en spoel af met water. Houd 1/3 van de linzen apart.

Voeg nu de groentebouillon en 2/3 van de linzen toe aan de pan en breng aan de kook. Laat voor minstens 15 minuten pruttelen.

Snijd ondertussen de peterselie fijn en kook die de laatste 5 minuten mee.

Pureer de soep nu ‘half’ met een staafmixer. Niet helemaal glad dus, maar wel totdat de soep wat dikker wordt. Voeg nu de linzen toe die je eerder apart hebt gezet.

De soep serveren

Wij eten de soep het liefst met een stuk donker volkorenbrood. Daarnaast toppen we deze soep vaak af met wat versie bosui en sesamzaadjes.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten