Een paar weken geleden waren wij op VegFest NL, waar de Vegan Awards werden uitgereikt. Daantje Food & Drinks uit Dordrecht won daar de Vegan Award voor beste catering.

Daantje Food & Drinks is naast catering ook een lunchroom en restaurant. Het eerste 100% vegan restaurant van Dordrecht. Hoog tijd dus om er een keer te gaan eten!

Eten en drinken bij Daantje Food & Drinks

Vegan gebak

Voor de zoetekauw is er veel keuze uit zelfgemaakt gebak. Allemaal 100% plantaardig. Lekker met een latte of cappuccino met havermelk of een andere plantaardige melk.

Lunch opties

Voor lunch heeft Daantje heel veel opties. Zomaar een aantal: Soep met een vegan B.L.T., broodje kroket, broodje ‘eier’-salade of een Griekse salade. Juist zulke gerechten maken het extra leuk om hier met niet-vegan vrienden en familie te gaan eten. Veel herkenbare gerechten, maar dan allemaal vegan.

Diner opties

Vegan burgers, vegan kapsalon, friet met saté of een broodje ‘no-shoarma’. Ook voor diner zijn er heel veel toegankelijke opties, die bij veel mensen in de smaak zullen vallen.

Daantje Food & Drinks Dordrecht Menu
De menukaart in november 2018

Daantje Food & Drinks: Ons oordeel

Wij hebben samen met twee anderen bij Daantje Food & Drinks geluncht. Het restaurant is gezellig en heeft een beetje een woonkamer sfeer. We hadden met z’n allen veel verschillende gerechten O.a. pompoen soep, een broodje kroket, vegan kapsalon, een broodje vegan ‘brie’ en vegan eiersalade.

Daantje Food & Drinks Dordrecht Broodje Kroket
Broodje vegan kroket

De gerechten waren allemaal erg lekker! De vegan ‘brie’ had iets smaakvoller gekund, maar dat komt misschien ook door de verwachting die je bij de naam hebt. Mijn neef (niet vegan) had de kapsalon en hij vond deze helemaal geweldig.

Een erg leuk restaurant dus, waar je iedereen mee naar toe kunt nemen. En de prijzen zijn goed. Wij zullen er zeker nog een keer heen gaan, want we hebben nog lang niet alles kunnen proberen! 😉

Daantje Food & Drinks Dordrecht
Van voor naar achter: Broodje vegan ‘brie’, pompoensoep, broodje vegan kroket en vegan kapsalon


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


Daantje Food & Drinks
Nieuwstraat 25
3311 XR Dordrecht

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

12/02
De lekkerste springrolls als je het ons vraagt zijn de Vietnamese springrolls. Toen wij in Vietnam waren aten...
kaliber-vegan tassen
08/02
Vegan tassen zijn helemaal geen uitzondering meer. Steeds meer merken maken de mooiste vegan tassen....
04/02
Geitenmelk is bedoeld voor baby geitjes, koeienmelk voor kalfjes en de melk van een mens...

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots