Wij vinden het leuk om binnen ons plantaardige dieet zo nu en dan iets nieuws te proberen. Eten doe je dag in dag uit en daarom vinden we het belangrijk ons daar bezig mee te houden en er mee te experimenteren. Een tijdje terug stuurde Pulve ons hun product op.

Onderaan dit artikel staat een kortingslink!

We krijgen wel vaker verzoekjes van bedrijven om hun product te proberen. Dit doen we echter alleen als we het idee hebben dat het goed aansluit bij Vetjebol (vegan / duurzaam). En als we er zelf een goed gevoel bij hebben. Dit is bij Pulve het geval en daarom heb ik (Tristan) het product geprobeerd!

Wat is Pulve en wat zit er in?

Pulve is een complete vegan maaltijd in de vorm van een shake. Elke shake bevat minimaal 25% van de ADH* van alle vitamines en mineralen. Er zitten 500 calorieën in en het is 100% plantaardig. Met één Pulve maaltijd krijg je ook nog eens 27 gram eiwitten en 13,8 gram vezels binnen!

Pulve zou je kunnen zien als een nieuwe manier van eten. Supersnel klaar en boordevol voedingsstoffen die je iedere dag nodig hebt.

Advertentie

Waarom zou je Pulve gebruiken?

Minder voedselverspilling, beter voor de aarde

Pulve is lang houdbaar en makkelijk te doseren. Daardoor is de kans klein dat je er iets van overhoudt en weggooit. De verpakking is klein als je het vergelijkt met het kopen van ‘losse’ producten met hetzelfde aantal voedingsstoffen. Dit heeft ook invloed op transport, want het neemt minder ruimte in beslag. Daarnaast is de verpakking van Pulve 100% biologisch afbreekbaar.

Een efficiëntie manier van eten

Pulve is heel handig als je een keer minder tijd hebt om te koken. Je kunt letterlijk binnen 30 seconden aan het ‘eten’ zijn. De vorm waarin het komt maakt het ook heel makkelijk voor onderweg.

Mocht je Pulve meerdere keren per week gebruiken kan het je ook nog een tripje naar de supermarkt schelen. Al met al is het een efficiënte manier van eten.

Makkelijk aan je vitamines en mineralen komen

Als je gevarieerd eet, met veel onbewerkt en vers voedsel, hoef je je niet al te veel zorgen te maken over voedingsstoffen. Met een combinatie van groente, fruit, granen, zaden, noten en peulvruchten ben je altijd goed op weg.

Maar als je bijvoorbeeld een weekend wat ongezonder en eenzijdiger hebt gegeten, dan kun je met Pulve makkelijk een basishoeveelheid aan vitamines en mineralen binnenkrijgen.

Opname van voedingsstoffen

Hoe zit het eigenlijk met de opname van al die voedingsstoffen in je lichaam? Daar heeft Pulve zelf een onderzoekje naar gedaan en dat lees je hier.

Mijn ervaring met Pulve

De afgelopen maand heb ik Pulve in huis gehad. Het is inderdaad makkelijk klaar te maken met de meegeleverde shaker. Je gooit er water (of plantaardige melk) in, voegt de poeder toe, schudden en klaar.

De smaak

De smaak was wel even wennen. In eerste instantie vond ik het vrij zoet. Inmiddels ben ik er aan gewend, maar het mag van mij wel iets minder zoet. Hopelijk passen ze dit nog aan.

Wanneer

Ik heb deze maaltijdvervanger vooral gebruikt als ik minder tijd had om eten klaar te maken. Tijdens de lunch tussen afspraken door of onderweg in de trein. Normaal grijp ik dan naar bijvoorbeeld een broodje hummus. Ik heb het idee dat ik met Pulve meer verschillende voedingsstoffen binnenkrijg.

Ook na het sporten vind ik Pulve een prettige manier om snel veel verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Kortom, de smaak kan wat mij betreft nog iets beter. Maar dat zal voor iedereen anders zijn. Ik zal Pulve niet iedere dag nemen, daarvoor vind ik ‘vast voedsel’ veelste lekker. Maar in bepaalde situaties komt het zeker van pas en kan het een nuttige aanvulling zijn op je standaard dieet!

Bestel jouw Pulve met korting

Wil je het zelf eens proberen? Via deze link ontvang je 20% korting.


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Advertentie

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

vegan op sociale gelegenheden
15/05
Vegan eten kan soms een uitdaging zijn op sociale gelegenheden. Soms ben je de enige...
Lekker Vega in de keuken
05/05
Een tijdje terug werden we uitgenodigd door Lekker Vega om in hun studio een recept...
01/05
Groningen vinden wij een fantastische stad! En zijn veel vegan hotspots te vinden. We vroegen...

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Recepten