Advertentie

Op zoek naar een duurzame zonnebril?

Yes! Het is lente. We hebben al wat mooie dagen gehad en voor je het weet zit je weer eindeloos op het terras, pak je stranddagen mee of ben je in het park aan het picknicken. Maar niet zonder duurzame zonnebril uiteraard.

Mijn favoriete Ray Ban zonnebril is tijdens onze laatste vakantie kapot gegaan. Best wel balen, want hij was redelijk prijzig (en leuk!). Eerst wilde ik klakkeloos weer een nieuwe Ray Ban uitzoeken. Helaas kon ik geen informatie vinden over het productieproces en de duurzaamheid van dit merk. Omdat we steeds duurzamer willen leven ben ik op zoek gegaan naar andere zonnebril merken. Toen vond ik de volgende merken waar je zeker een mooie én duurzame zonnebril kunt vinden.

Advertentie

Duurzame zonnebrillen

TOMS

Toms ken je misschien wel van de schoenen. Die zomerse instappertjes. Wat veel mensen niet weten is dat ze ook zonnebrillen hebben. Een uitgebreide collectie met veel leuke modellen. Naast die mooie producten, heeft Toms ook hele mooie initiatieven. Zoals de ‘One for One’ formule. Voor het product dat jij koopt, geven zij iets terug aan de wereld. Bijvoorbeeld voor elke schoen die jij koopt, geven zij een schoen aan een kind in nood, voor een pak koffie geven zij schoon drinkwater aan mensen in nood en voor een zonnebril bieden zij een oogoperatie, bril of een medische behandeling aan mensen in ontwikkelingslanden die het niet kunnen betalen. Een heel mooi merk dus!

Toms duurzame zonnebril

dizm Eco Eyewear

dizm is een outdoor merk uit Californië, Amerika. In 2013 brachten de makers dizm Eco Eyewear uit. De zonnebrillen zijn 100% recyclebaar en de lenzen zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic. Top dus. Ze hebben een oke prijsje, tussen de 80 en de 120 euro. Ik vind vooral de Eco Harper tof in de kleur Chrystal Blush!

DIZM Eco Eyewear

Woodwear

Californië is blijkbaar the place to be als je op zoek bent naar een duurzame zonnebril. Woodwear komt net als dizm hier vandaan. Woodwear is een heel tof merk met duurzame, handgemaakt zonnebrillen van bamboe. Ook hier heb ik een favoriet: de Malibu Tortoise. En de prijzen vallen erg mee, voor ongeveer 55 euro heb je een leuk modelletje.

Woodwear zonnebril

Dick Moby

Ooh dit is zo’n mooi merk! Helaas liggen de prijzen ook iets hoger, tussen de 165 en 215 euro. Maar hier heb ik niet maar 1 favoriet, ik zou ze allemaal willen hebben!

Dick Moby is opgericht door de Amsterdamse jongens Tim en Robbert. Zij waren op surfvakantie en bedachten zich daar dat ze iets moesten met al het aangespoelde plastic. Inmiddels bestaat Dick Moby alweer 4 jaar en zijn hun zonnebrillen gemaakt van gerecycled plastic echt een hit. Wel een side note voor de vegans; hun brillenkokers zijn gemaakt van (gerecycled) leer.

Dick Moby zonnebril

Proof

Proof is ook weer zo’n mooi merk. Het is opgericht in 2010 door 3 broers uit Amerika. Hun zonnebrillen zijn gemaakt van duurzame houtsoorten. Ook werken ze samen met een oogkliniek uit India. Hier helpen ze mensen met oog problemen die geen geld hebben voor operaties en zorg. En ze maken ook nog eens hele toffe zonnebrillen. De prijzen variëren tussen de 85 en de 135 euro. Maar met zo’n mooi verhaal is die prijs het ook zeker waard. Ik vind de naam ‘Proof’ trouwens heel tof bij hun concept passen. En deze mooie zonnebrillen zijn nu ook in de Benelux te bestellen.

Proof zonnebril

Topheads Eyewear

Topheads begon ergens in een Australische garage en is nu uitgegroeid tot een beach style, eco friendly zonnebrillen merk. De brillen worden gemaakt van bamboe, bioplastic en gerecyclede skateboards. Geen 1 bril is hetzelfde, want ze worden handgemaakt. Ze shippen naar Nederland maar daar komt wel 25 Australische dollars bij. Dus dat is iets van 17 euro. De brillen zijn rond de 150 euro.

Topheads zonnebril

Antonio Verde Eco Sunglasses

De zonnebrillen van Antonio Verde zijn gemaakt van bamboe en het frame van oude Samsung computers. Een goed voorbeeld van Circulaire Economie, waarin producten en grondstoffen worden hergebruikt om afval zoveel mogelijk te beperken. Ze hebben een heel breed assortiment en de brillen zijn goed betaalbaar (zo rond de 60 euro) er komen alleen wel shippingkosten bij van 10 euro. Antonio Verde werkt samen met gecertificeerde fabrieken. Ze claimen dat de werknemers goede lonen krijgen en onder goede werkomstandigheden werken. Yay voor dat!

Antonio Verde Eco Sunglasses

Goed om te weten

Sidenote: Deze brillen zijn gemaakt van duurzame materialen en op hun websites claimen ze dat de brillen op een eerlijke manier worden gemaakt. Uiteraard kan ik dit niet zelf checken, ik vind ze geloofwaardig genoeg om ze te bundelen in deze lijst. Wel komen sommigen waarschijnlijk in een leren koker. Het zijn redelijk kleine bedrijven, die klantgericht zijn ingesteld. Dus ik kan me voorstellen dat als je ze mailt, ze misschien wel een alternatief hebben voor een leren koker.

Welk merk vind jij het leukst? Of ken je nog een merk dat hier niet tussenstaat? Laat het achter in de comments!

Bron hoofdfoto: Dick Moby

Advertentie

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan couscous salade recept
11/02
Een heel makkelijk en ook heel lekker recept! De Marokkaanse keuken is lekker fris dus...
Vegan vetbol
04/02
De winter is in volle gang, dus de vogeltjes kunnen wel wat hulp gebruiken bij...
Vegan in Alkmaar
29/01
Alkmaar is een mooie stad in het noorden van ons land. De stad heeft een...

Advertentie

Volg Vetjebol op