26 mei 2020

In deze coronatijd moeten we veel meer dan normaal onze handen wassen. Heel goed natuurlijk om het virus proberen onder controle te krijgen, maar het zorgt er ook voor dat je huid heel erg droog wordt. Wij hebben vier tips om droge handen tegen te gaan.

Tips om droge handen tegen te gaan

Droge handen verzorgen: heel. veel. crème. 

Ik heb altijd een handcrème in mijn tas en op mijn nachtkastje omdat ik heel snel droge handen heb. Ik smeer eigenlijk de hele dag door en zie dat nu in deze tijd heel veel mensen dat doen. Wel wil ik een zo natuurlijk mogelijke crème, het liefst helemaal zonder chemische ingrediënten. Eerder schreef ik al over duurzame beautyproducten. Want er zitten soms heel schadelijke stoffen in cosmetica. Denk aan plastic of aluminium.

Dus wat vooral belangrijk is bij een goede handcrème, is dat deze bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Kies bijvoorbeeld voor een handcrème van het merk Naïf. Deze handcrème haalt zijn smeerbaarheid uit amandel- en avocadoboter. Producten van Naïf kun je hier bestellen:

Naïf maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten. Denk aan lijnzaadolie, avocado en tomaat. Alle producten zijn vegan en diervriendelijk. Naïf heeft allerlei soorten cosmetica. Van scrub, shampoo, zonnebrand tot kinderverzorging.

Bestel bij bol.com

Droge handen

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Droge handen verzorgen: goed scrubben

Verzorgde handen vergen grondige reiniging. Zodra je tekenen van droge handen krijgt, is het handig er een goede scrub bij te pakken. Door te scrubben, verwijder je dode cellen en losse velletjes. Deze ‘huidrestjes’ staan zachte handen alleen maar in de weg, dus ben je die liever kwijt dan rijk!

Wat wij erg leuk vinden, is dat je heel gemakkelijk zelf scrub maakt. Er zijn talloze recepten om mee aan de slag te gaan. De makkelijkste bestaat uit suiker en olijfolie. Bij Natural Heroes vind je heel leuke recepten om zelf handscrub te maken.

DYI cosmetica! Natural Heroes verkoopt alle ingrediënten die je nodig hebt om zelf cosmetica te maken. Van shampoo en tandpasta tot zonnebrandcrème.

Bestel bij Natural Heroes

Maak er een nachtwerk van

’s Nachts herstelt je lichaam en uiteraard is dit het moment dat je niets doet. Dus een goed moment om je handen te hydrateren.  Smeer ze goed in voordat je naar bed gaat en als je het echt rigorous wil aanpakken: vet je handen goed in en trek handschoenen aan. Als je de volgende dag wakker wordt heb je een zacht en gehydrateerd huidje. 

Naast duurzame handcreme gebruiken wij ook natuurlijke zonnebrandcreme. Bekijk hier onze favoriete duurzame zonnebrandcremes.

Wat zijn jouw tips om droge handen tegen te gaan? Laat het ons weten.

Advertentie

Natural Heroes

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Check ook:

Wortel- linzensoep
07/12
In deze coronatijd moeten we veel meer dan normaal onze handen wassen. Heel goed natuurlijk...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
In deze coronatijd moeten we veel meer dan normaal onze handen wassen. Heel goed natuurlijk...
Vegan food hacks
01/11
In deze coronatijd moeten we veel meer dan normaal onze handen wassen. Heel goed natuurlijk...

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Volg Vetjebol op