Is iemand die plantaardig eet nu hetzelfde als een veganist? Allebei eten ze niets wat van dieren komt, geen eieren, zuivel, vlees etc. Het verschil in het verdere gebruik van dierlijke producten. Zo draagt strikt gezien een veganist geen kleding die gemaakt is van dierlijke materialen. Dus geen wollen truien, geen leren schoenen, geen zijden sjaaltjes enzovoort, maar alleen vegan kledingmerken.

Wil je vegan kleding shoppen? We hebben onze favoriete merken verzameld. Neem eens een kijkje voor inspiratie.

Vegan kledingmerken

Iedereen maakt zijn of haar eigen keuze, wij hebben ervoor gekozen om veganist te zijn. Maar we dragen nog wel eens onze kleding en schoenen van voor de tijd dat we vegan waren. Dus in onze kast zijn nog een paar wollen truien en wat leren schoenen te vinden. Om eerlijk te zijn dragen we deze kleding en schoenen steeds minder. En we kopen deze producten helemaal niet meer. Dus we zijn op zoek gegaan naar vervangers en naar producten die ook nog eens eerlijk en duurzaam gemaakt worden. Geen kinderarbeid, oneerlijke lonen en slechte werkomstandigheden. Diervriendelijke en eerlijke kledingmerken die vegan fashion aanbieden en die we ook nog leuk vinden!

Hier een lijstje van onze favoriete vegan kledingmerken:

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC6

Kings Of Indigo

Kings of Indigo maakt zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede stoffen. Ze gebruiken daarnaast organic katoen, linnen en Tencel. Het jeans merk streeft naar een betere wereld en dit trekken ze door in hun hele merk. Ze zijn daarom ook aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Ik heb een paar mooie broeken van het Amsterdamse merk, maar naast broeken hebben ze ook truien, jassen, jurken en nog veel meer in de collectie.

ARMEDANGELS

ARMEDANGELS zien we steeds vaker voorbij komen en dat is positief want het is een mooi en duurzaam merk! ARMEDANGELS is in 2007 opgericht in Duitsland. Eerlijk en duurzaam kleding produceren is voor hen een must. Het merk heeft een GOTS certificering en is PETA Approved. ARMEDANGELS is voor 90% vegan. Bekijk hier hun collectie.

ARMEDANGELS - vegan kleding

Goat Organic Apparel

Goat Organic Apparel heeft heel fijne basics voor een betaalbare prijs. De kleding is eerlijk geproduceerd, gemaakt van biologische materialen en ze maken ook gebruik van gerecyclede materialen zoals denim en polyester. Goat Organic Apparel heeft ook een fysieke winkel. En daar verkopen ze nog meer merken. Waar onder Matt & Nat.

Goat Apparel - vegan kleding

We dragen allebei een t-shirt van Goat Organic Apparel op de foto.

Matt & Nat

Ja, want de producten van Matt & Nat zijn echt pareltjes en kunnen niet ontbreken in deze lijst! Ik heb de Montroyal Black boots. Onmisbaar in mijn kast vind ik, want het zijn hele goede basics die eigenlijk overal onder kunnen. Matt en Nat heeft nog niet zo lang schoenen in de collectie, maar was eerst een tassenmerk. En die zijn ook prachtig hoor!

Denise Roobol

Denise Roobol is ook zo’n vegan merk om bij weg te zwijmelen. Denise is een Rotterdamse designer met een vegan tassenlijn. Vorig jaar kocht ik de Plain Work Bag in Brown Nubuck en hij is na een jaar intensief gebruik nog net zo mooi als op de eerste dag toen ik hem binnenkreeg. 

By Monkey

By Monkey heeft de missie om dierenlevens te redden – met T-shirts. En dit vinden wij natuurlijk heel goed! Ze willen met hun T-shirts, wereldverbeteraars de mogelijkheid geven om op een fashionable manier hun idealen uit te dragen. De designs zijn handgetekend (geillustreerd door Brenda) en de shirts zijn van inkt tot vezels ethisch geproduceerd.

MUD Jeans

Mudjeans is een Nederlands jeans merk waarbij je een jeans kunt leasen. Ze willen een wereld zonder afval. Om die reden recyclen ze hun producten. Dus in plaats van dat je een jeans na een paar jaar weggooit, lease je hem van Mudjeans en kun je hem teruggeven als je er op uitgekeken raakt. Lees hier meer over hun concept.

NOUMENON

NOUMENON is in 2016 opgericht door AMFI studente Dena Simaite. De kleding die zij maakt is duurzaam en heeft een zo klein mogelijke afdruk op het milieu. Haar motto is: ‘Change the world, and look amazing while you do it’. Precies dat Dena! 🙂 In haar shop vind je van alles; tops, jumpsuits, jurken, accessoires en nog veel meer. Dus zeker een kijkje waard!

Wat is jouw favoriete vegan kledingmerk?

Vetjebol is ook te vinden op InstagramFacebook en YouTube voor nog veel meer vegan inspiratie!

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Advertentie

Natural Heroes

Advertentie

Natural Heroes

Check ook:

23/04
Is iemand die plantaardig eet nu hetzelfde als een veganist? Allebei eten ze niets wat...
21/04
Is iemand die plantaardig eet nu hetzelfde als een veganist? Allebei eten ze niets wat...
Vegan Weekmenu
08/03
Is iemand die plantaardig eet nu hetzelfde als een veganist? Allebei eten ze niets wat...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC6

Volg Vetjebol op