Advertentie

De kledingindustrie is één van de vervuilendste industrieën in de wereld. De textielindustrie is verantwoordelijk voor 10 procent van alle CO²-uitstoot. Eerder schreven we al over de impact van de kledingindustrie op het milieu en over de oneerlijke arbeidsomstandigheden in de fast fashion industrie.

Duurzame mode

Sinds twee jaar koop ik geen fast fashion kleding meer. In de fast fashion industrie draait het om lage prijzen en een snelle productie. Dit gaat meestal gepaard met verspilling, vervuiling en oneerlijke handel. Ik kies nu voor tweedehands of kleding van duurzame en eerlijke merken. Daarom vinden wij Dutch Sustainable Fashion Week zo’n mooi initatief. Deze non profit organisatie zet zich in om duurzame creaties, innovaties, designers en merken landelijk zichtbaar te maken voor het brede publiek.

Advertentie

Dutch Sustainable Fashion Week

Van 5 t/m 14 oktober is Dutch Sustainable Fashion Week. In deze week wordt duurzame mode getoond en jonge designers ondersteund. Wij willen duurzame fashion meer onder de aandacht brengen, dus steunen Dutch Sustainable Fashion Week graag!

Er is een officieel programma met 4 shows, waaronder een circulaire fashion show en een show die volledig in het teken staat van recycling. Zo is hier haute couture te zien met als grondstof GFT-afval. Daarnaast worden er door het hele land evenement en acties georganiseerd.

Het officiele programma:

dutch_sustainable_fashion_week_shows

Je kunt zelf de shows bijwonen en kaartjes kopen voor bijvoorbeeld de Circulaire Fashion Show en de Talking Trash Show. Ook kun je een kijkje backstage krijgen tijdens een show. Bekijk daarvoor de Facebookpagina van Dutch Sustainable Fashion Week.

Op de website van Dutch Sustainable Fashion Week vind je meer informatie.

Wij zullen de shows ook bijwonen en hier verslag van doen. Houd dus Vetjebol in de gaten als je daar benieuwd naar bent.


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


 

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

De Vegarevolutie
De Vegarevolutie

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan spaghetti bolognese
24/01
Wij eten iedere week wel een keer (volkoren) pasta en meestal spaghetti. Dit eten we...
22/01
Toen wij net vegan waren struggelde we nog wel eens wat we op brood konden...
Vegan diepvriespizza
20/01
Pizza is altijd al mijn lievelingseten geweest. Maar een vegan diepvriespizza uit de supermarkt bestond...

Advertentie

Volg Vetjebol op