Advertentie

Heel goed nieuws op het gebied van duurzame fashion. Miss Green is het eerste Nederlandse modelabel met een GOTS-certificering!

Advertentie

GOTS-certificering?

GOTS, oftewel Global Organic Textile Standard certificering houdt in het het hele productieproces is uitgevoerd op een maatschappelijke en milieuvriendelijke manier. Dus het maken van de materialen, zoals katoen, vezels en wol zijn goedgekeurd door de International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM). Maar ook wordt er gekeken hoe er wordt omgegaan met chemicaliën, waterverbruik en zuivering. Daarnaast gaat het om de arbeidsomstandigheden en alles wat er bij de uiteindelijke distributie en handel van het eindproduct komt kijken. Een hele prestatie dus om deze certificering te krijgen. En Miss Green is het gelukt als eerste Nederlandse merk.

Miss Green

Misschien ken je Miss Green al wel of misschien niet. Hoe dan ook wil ik toch nog wat vertellen over dit prachtige, duurzame en eerlijke modelabel. In 2008 heeft Maaike Groen het label opgericht. Duurzaam ondernemen was in die tijd nog redelijk uniek, maar inmiddels is Miss Green één van de Nederlandse koplopers als het gaat om duurzaamheid en eerlijk produceren. Broeken, vesten, jassen, rokken, tops… je vindt het allemaal bij Miss  Green en allemaal duurzaam en eerlijk. De kleding is tijdloos ontworpen, zodat je het meerdere seizoenen kunt dragen. Miss Green wordt op verschillende plekken in Europa verkocht en door heel Nederland zijn er meer dan 25 verkooppunten. Hier kun je zien of er een verkooppunt bij jou in de buurt zit.

Meer weten over Miss Green? Bezoek dan hun website.

Miss Green

Foto: Miss Green

Duurzame fashion

Eerder schreef ik al een artikel over de mode-industrië. Daar licht ik meer toe hoe de industrie in elkaar steekt. De meeste kleding wordt te goedkoop aangeboden. Voor een jurkje van een paar euro betaald iemand anders de prijs. De mensen die het product maken worden uitgeknepen of de stoffen leiden tot veel milieuschade. Zo weinig geld klopt gewoon niet. Daarom is duurzame fashion zo belangrijk. Zodat we ons meer bewust worden van wat we kopen en ons gaan bedenken wat we willen steunen. Want op het moment dat jij iets koopt, maak je de keuze wat jij wilt voeden.

Meer over de mode-industrië weten? Lees dan zeker ons artikel ‘Feiten over de kledingindustrie (die je waarschijnlijk nog niet wist)’.

Vetjebol is ook te vinden op InstagramFacebook en YouTube voor nog veel meer groene inspiratie!

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

De Vegarevolutie
De Vegarevolutie

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan spaghetti bolognese
24/01
Wij eten iedere week wel een keer (volkoren) pasta en meestal spaghetti. Dit eten we...
22/01
Toen wij net vegan waren struggelde we nog wel eens wat we op brood konden...
Vegan diepvriespizza
20/01
Pizza is altijd al mijn lievelingseten geweest. Maar een vegan diepvriespizza uit de supermarkt bestond...

Advertentie

Volg Vetjebol op