Heel goed nieuws op het gebied van duurzame fashion. Miss Green is het eerste Nederlandse modelabel met een GOTS-certificering!

Advertentie

Bol.com Algemeen

GOTS-certificering?

GOTS, oftewel Global Organic Textile Standard certificering houdt in het het hele productieproces is uitgevoerd op een maatschappelijke en milieuvriendelijke manier. Dus het maken van de materialen, zoals katoen, vezels en wol zijn goedgekeurd door de International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM). Maar ook wordt er gekeken hoe er wordt omgegaan met chemicaliën, waterverbruik en zuivering. Daarnaast gaat het om de arbeidsomstandigheden en alles wat er bij de uiteindelijke distributie en handel van het eindproduct komt kijken. Een hele prestatie dus om deze certificering te krijgen. En Miss Green is het gelukt als eerste Nederlandse merk.

Miss Green

Misschien ken je Miss Green al wel of misschien niet. Hoe dan ook wil ik toch nog wat vertellen over dit prachtige, duurzame en eerlijke modelabel. In 2008 heeft Maaike Groen het label opgericht. Duurzaam ondernemen was in die tijd nog redelijk uniek, maar inmiddels is Miss Green één van de Nederlandse koplopers als het gaat om duurzaamheid en eerlijk produceren. Broeken, vesten, jassen, rokken, tops… je vindt het allemaal bij Miss  Green en allemaal duurzaam en eerlijk. De kleding is tijdloos ontworpen, zodat je het meerdere seizoenen kunt dragen. Miss Green wordt op verschillende plekken in Europa verkocht en door heel Nederland zijn er meer dan 25 verkooppunten. Hier kun je zien of er een verkooppunt bij jou in de buurt zit.

Meer weten over Miss Green? Bezoek dan hun website.

Miss Green

Foto: Miss Green

Duurzame fashion

Eerder schreef ik al een artikel over de mode-industrië. Daar licht ik meer toe hoe de industrie in elkaar steekt. De meeste kleding wordt te goedkoop aangeboden. Voor een jurkje van een paar euro betaald iemand anders de prijs. De mensen die het product maken worden uitgeknepen of de stoffen leiden tot veel milieuschade. Zo weinig geld klopt gewoon niet. Daarom is duurzame fashion zo belangrijk. Zodat we ons meer bewust worden van wat we kopen en ons gaan bedenken wat we willen steunen. Want op het moment dat jij iets koopt, maak je de keuze wat jij wilt voeden.

Meer over de mode-industrië weten? Lees dan zeker ons artikel ‘Feiten over de kledingindustrie (die je waarschijnlijk nog niet wist)’.

Vetjebol is ook te vinden op InstagramFacebook en YouTube voor nog veel meer groene inspiratie!

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Bekijk alle boeken

Advertentie

Bol.com Algemeen

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Check ook:

Vegan kip van oesterzwammen
28/08
Heel goed nieuws op het gebied van duurzame fashion. Miss Green is het eerste Nederlandse modelabel...
Ecopods
21/08
Heel goed nieuws op het gebied van duurzame fashion. Miss Green is het eerste Nederlandse modelabel...
Libanees flatbread
11/08
Heel goed nieuws op het gebied van duurzame fashion. Miss Green is het eerste Nederlandse modelabel...

Advertentie

Natural Heroes

Volg Vetjebol op