23 april 2020

In deze tijd kunnen veel ondernemers wel wat extra aandacht gebruiken. Daarom lichten wij steeds andere vegan ondernemers uit met hun initatieven. Op deze manier kun jij ze support geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van hun diensten, of door hun producten te kopen.

Waarom vegan ondernemers?

Wij geloven dat vegan ondernemers een belangrijke rol spelen in het toegankelijker maken van plantaardig eten en leven. Daarmee sluiten hun idealen perfect aan bij de onze. Om die redenen zou het extra zonde zijn als ze deze coronatijd niet overleven.

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

The Dutch Weed Burger

 • Wat: Vegan burgers en bitterballen
 • Waar: Bezorgt in heel Nederland

Naast mijn fulltime baan bij NPO 3FM werk ik ook als freelance content creator bij The Dutch Weed Burger. The Dutch Weed Burger is een plantaardige burger gemaakt met lokaal geteeld zeewier uit de Oosterschelde. De burger is normaal gesproken te krijgen op festivals zoals Lowlands, Down The Rabbit Hole en in restaurants door heel Nederland. Maar aangezien restaurants dicht zijn en events zijn afgelast, heeft The Dutch Weed Burger op dit moment geen inkomsten.

Daarom kun je nu de Weed Burger en de Weedballs thuis laten bezorgen. Je krijgt een doos bevroren patties, buns en saus of een doos bevroren Weedballs (vegan bitterballen) thuis. Je kunt het bijna een jaar bewaren, dus geen probleem dat ze minimaal per 10 gaan.

Plaats snel je bestelling bij The Dutch Weed Burger. Voor 39 EUR heb je al een doos!

Bonboon

 • Wat: Vegan maaltijd
 • Waar: Ophalen in Amsterdam

Bonboon is 1 van onze favoriete restaurants in Amsterdam. Eerder schreven we al een review over dit 100% vegan fine dining restaurant. Je kunt nu een maaltijd ophalen. Elke week is het een andere maaltijd. Via hun Instagram kun je in de gaten houden wat het deze week gaat zijn.

Geitenwollenwinkel

 • Wat: Vegan en duurzame kleding
 • Waar: Bezorgen in heel Nederland

De fysieke winkel van Geitenwollenwinkel op de Haarlemmerdijk moet sluiten, omdat er te weinig mensen komen nu. Heel erg zonde natuurlijk, maar gelukkig blijft de webshop nog bestaan. Dus ben je op zoek naar vegan, duurzame en betaalbare kleding? Neem dan een kijkje in hun shop.

Willem-pie

 • Wat: Taartjes, koekjes en andere zoetigheden
 • Waar: Ophalen in Amsterdam

Willem-pie heeft steeds weer andere pakketjes die je kunt bestellen met vegan zoetigheid. Meestal komt een pakketje met 2 taartpunten, koekjes, chocolade/bonbons en vaak iets wat bij de gelegenheid past. Houd de Instagram van Willem-pie in de gaten om te zien welk pakketje ze nu hebben. Je kunt afhalen of thuis laten bezorgen (alleen in Amsterdam).

Een voorbeeld van een pakket bij Willem-Pie

Hupsacake

 • Wat: Vegan gebak en andere zoetigheden
 • Waar: Ophalen in Arnhem

Chantal kan heel goed bakken. Haar taartjes en cakes zien er echt prachtig uit! Ze maakt verschillende dingen op bestelling maar rondom feestdagen maakt ze ook passende zoetigheden die je dan kunt kopen. Je kan het ophalen in de omgeving van Arnhem en in overleg bezorgt ze ook. Daarnaast heeft Bonnie Arnhem ook treats van haar. Op de Facebook van Hupsacake vind je de laatste updates.

Koffie ende Koeck

 • Wat: Taartjes, koekjes en andere zoetigheden
 • Waar: Ophalen in Amsterdam

Eens in de zoveel tijd kun je ook een doos met zoetigheden afhalen bij Koffie ende Koeck. Zo hadden wij een heel grote doos vol met traditonele kerst treats zoals een stol, amandelspijs, taai taai en nog veel meer (ze was alvast kerstrecepten aan het uitproberen, vandaar 🙂 ). Via de Instagram van Koffie ende Koeck kun je zien als er weer iets wordt aangeboden. Maar wees er snel bij, want het is altijd zo weg.

De hele grote doos die wij hebben gekocht

Deer Mama

 • Wat: Burgers, zoetigheden en meer
 • Waar: Ophalen of laten bezorgen in Amsterdam

Deer Mama is een tijdje dicht geweest, maar nu is de vegan Mylk & Burger Bar weer geopend. Ze doen nu namelijk take-away. Maar ook pakketjes met bijvoorbeeld tompoucen op Koningsdag en vegan worstenbroodjes. Ook via hun Instagram kun je op de hoogte blijven wat er op de planning staat. Gewone bestellingen gaan via apps zoals Thuisbezorgd.

Veg.table Box

 • Wat: Een doos vol vegan producten
 • Waar: Ophalen of laten bezorgen in Amsterdam

Met dit initiatief van W.Green Agency en Marits Eetkamer kun je in 1 keer een hoop vegan merken steunen. Je kunt namelijk een doos bestellen vol met vegan producten van verschillende Nederlandse vegan ondernemers. De eerste editie van de box is al uitverkocht, maar er komen er meer aan. Houdt daarvoor de Veg.table Box website in de gaten.

Nono cakes

 • Wat: Vegan tompouchen en meer zoetigheden
 • Waar: Bezorgen in Amsterdam en omstreken

Bij Nono cakes kun je voor Koningsdag oranje tompouchen bestellen. Ze bezorgen in en rondom Amsterdam. Afhalen kan ook. Plaats je bestelling op de website van Nono cakes. Daarnaast werken ze samen met verschillende vegan restaurants door het land waar je de zoetigheden ook kunt afhalen. Zoals Daantje in Dordrecht, Mooshka vegan soul food en Bonnie Arnhem.

Vegabond

 • Wat: Vegan supermarkt en lunchroom
 • Waar: Ophalen en bezorgen in Amsterdam

De Vegabond in Amsterdam-West is nog gewoon open, wel met aangepaste tijden. Maar je kunt nu ook thuislaten bezorgen. Daarnaast werkt Vegabond samen met verschillende andere ondernemers zoals Plantbased Sushi en kun je hier wekelijks een box sushi bestellen.

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Bekijk alle boeken

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Check ook:

Vegan kip van oesterzwammen
28/08
In deze tijd kunnen veel ondernemers wel wat extra aandacht gebruiken. Daarom lichten wij steeds...
Ecopods
21/08
In deze tijd kunnen veel ondernemers wel wat extra aandacht gebruiken. Daarom lichten wij steeds...
Libanees flatbread
11/08
In deze tijd kunnen veel ondernemers wel wat extra aandacht gebruiken. Daarom lichten wij steeds...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Volg Vetjebol op