Een 100% vegan eiland bestaat (nog) niet, maar Koh Phangan komt aardig dicht in de buurt. Toen we besloten om naar Thailand te gaan wisten we dat we vegan eiland Koh Phangan niet konden overslaan. Veel mensen gaan naar Koh Phangan om te feesten. De Full Moon Party is waarschijnlijk de grootste toeristentrekker van het eiland en dit feest is ook waar de meeste mensen het eiland van kennen. Het zit vol met backpackers die er alleen op uit zijn om dronken te worden aan het strand. Maar wij kwamen voor een andere reden naar Koh Phangan… natuurlijk; vegan food!

Vegan eiland Koh Phangan

Wij sloegen de hele partyscene over en verbleven aan de noord-west kant van het eiland, genaamd Sri Thanu. Dit is de vegan/yogi kant van het eiland. Met 21 vegan/vegetarische restaurants (waaronder 9 100% vegan!) is dit eiland wel een vegan heaven te noemen.

We verbleven bij Nice Beach Resort in een huisje aan het strand. Wij hebben dus niet veel meer op dit eiland gedaan dan eten, zwemmen in de prachtige zee en yoga lessen volgen. Dit waren onze favoriete vegan hotspots:

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Eat Co

79/1 Moo 1, Thongsala, Koh Phangan, Thailand
Maandag-Woensdag 10:00am-4:00pm, Vrijdag-Zondag 10:00am-4:00pm

Dit tentje zat bij ons in de straat maar deze was steeds dicht. Toen we een stukje met de scooter gingen rijden kwamen we nog een tweede locatie tegen die wel open was. We hadden hier hummus en een vegan wafel met chocolade en vers fruit. Het eten is heel goed en het is een heel leuk tentje om te zitten.

Green Gallery

22/1 Moo 8, Srithanu, Koh Phangan, Thailand
Maandag-Vrijdag 10:00am-4:00pm, 6:00pm-10:00pm, Zondag 10:00am-4:00pm, 6:00pm-10:00pm

Green Gallery heeft elke vrijdagavond live muziek. Alle yogi’s en vegans komen dan bij elkaar om drankjes te doen en muziek te luisteren. Erg gezellig! Wel een hoog hippie gehalte, dus je moet er van houden. Bij Green Gallery hebben ze heel lekkere vegan kaas. Ik had een salade met vegan feta. Superlekker en heel vullend.

Green Gallery - vegan eiland Koh Phangan

Pure Vegan Heaven

Moo 8, Srithanu, Koh Phangan, Thailand
Maandag-Zondag 11:30am-9:00pm

Onze favoriete plek. We hebben hier bijna elke dag gegeten. Van pannenkoeken, buddha bowls tot acai bowls, alles is lekker hier!

Art of Juice

20/19, Moo 8, Srithanu , Koh Phangan, Thailand, 84280

Dit restaurant zat ook bij ons in de straat. Wij hebben er alleen niet gegeten omdat we zo dol waren op Pure Vegan Heaven en we het liefst de hele kaart wilden proeven. Maar bij Art of Juice hebben ze verschillende soorten vegan buffets, uiteraard met sapjes en smoothies. Het zag er heel lekker uit!

Orion Cafe

15/2 Moo 8, Sri Thanu, Srithanu Bay, Koh Phangan, Thailand
Maandag-Zondag 7:30am-11:00pm

Bij Orion Cafe heb ik een aantal yogalessen gevolgd. Ze geven yoga op het strand en in de jungle. Dat is echt een hele toffe ervaring. Het eten hier is fantastisch! Zo puur en smaakvol. Je betaalt er wel iets meer, maar het is nog steeds Thailand dus een burger met salade was 6 euro.

Wat ons betreft is Koh Phangan een heerlijke plek om als vegan vakantie te vieren! Maar ook Chiang Mai en Pai zijn paradijsjes voor vegans. In Pai volgden we een plantaardige kookworkshop in een idyllisch huisje in de bergen. Dus heb je nog geen vakantieplannen voor volgend jaar, misschien dan eens op vegan food vakantie in Thailand!

Benieuwd naar onze verdere reis? Volg ons dan op InstagramFacebook en YouTube!

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Check ook:

Wortel- linzensoep
07/12
Een 100% vegan eiland bestaat (nog) niet, maar Koh Phangan komt aardig dicht in de...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
Een 100% vegan eiland bestaat (nog) niet, maar Koh Phangan komt aardig dicht in de...
Vegan food hacks
01/11
Een 100% vegan eiland bestaat (nog) niet, maar Koh Phangan komt aardig dicht in de...

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Volg Vetjebol op