Een 100% vegan eiland bestaat (nog) niet, maar Koh Phangan komt aardig dicht in de buurt. Toen we besloten om naar Thailand te gaan wisten we dat we vegan eiland Koh Phangan niet konden overslaan. Veel mensen gaan naar Koh Phangan om te feesten. De Full Moon Party is waarschijnlijk de grootste toeristentrekker van het eiland en dit feest is ook waar de meeste mensen het eiland van kennen. Het zit vol met backpackers die er alleen op uit zijn om dronken te worden aan het strand. Maar wij kwamen voor een andere reden naar Koh Phangan… natuurlijk; vegan food!

Vegan eiland Koh Phangan

Wij sloegen de hele partyscene over en verbleven aan de noord-west kant van het eiland, genaamd Sri Thanu. Dit is de vegan/yogi kant van het eiland. Met 21 vegan/vegetarische restaurants (waaronder 9 100% vegan!) is dit eiland wel een vegan heaven te noemen.

We verbleven bij Nice Beach Resort in een huisje aan het strand. Wij hebben dus niet veel meer op dit eiland gedaan dan eten, zwemmen in de prachtige zee en yoga lessen volgen. Dit waren onze favoriete vegan hotspots:

Advertentie

Eat Co

79/1 Moo 1, Thongsala, Koh Phangan, Thailand
Maandag-Woensdag 10:00am-4:00pm, Vrijdag-Zondag 10:00am-4:00pm

Dit tentje zat bij ons in de straat maar deze was steeds dicht. Toen we een stukje met de scooter gingen rijden kwamen we nog een tweede locatie tegen die wel open was. We hadden hier hummus en een vegan wafel met chocolade en vers fruit. Het eten is heel goed en het is een heel leuk tentje om te zitten.

Green Gallery

22/1 Moo 8, Srithanu, Koh Phangan, Thailand
Maandag-Vrijdag 10:00am-4:00pm, 6:00pm-10:00pm, Zondag 10:00am-4:00pm, 6:00pm-10:00pm

Green Gallery heeft elke vrijdagavond live muziek. Alle yogi’s en vegans komen dan bij elkaar om drankjes te doen en muziek te luisteren. Erg gezellig! Wel een hoog hippie gehalte, dus je moet er van houden. Bij Green Gallery hebben ze heel lekkere vegan kaas. Ik had een salade met vegan feta. Superlekker en heel vullend.

Green Gallery - vegan eiland Koh Phangan

Pure Vegan Heaven

Moo 8, Srithanu, Koh Phangan, Thailand
Maandag-Zondag 11:30am-9:00pm

Onze favoriete plek. We hebben hier bijna elke dag gegeten. Van pannenkoeken, buddha bowls tot acai bowls, alles is lekker hier!

Art of Juice

20/19, Moo 8, Srithanu , Koh Phangan, Thailand, 84280

Dit restaurant zat ook bij ons in de straat. Wij hebben er alleen niet gegeten omdat we zo dol waren op Pure Vegan Heaven en we het liefst de hele kaart wilden proeven. Maar bij Art of Juice hebben ze verschillende soorten vegan buffets, uiteraard met sapjes en smoothies. Het zag er heel lekker uit!

Orion Cafe

15/2 Moo 8, Sri Thanu, Srithanu Bay, Koh Phangan, Thailand
Maandag-Zondag 7:30am-11:00pm

Bij Orion Cafe heb ik een aantal yogalessen gevolgd. Ze geven yoga op het strand en in de jungle. Dat is echt een hele toffe ervaring. Het eten hier is fantastisch! Zo puur en smaakvol. Je betaalt er wel iets meer, maar het is nog steeds Thailand dus een burger met salade was 6 euro.

Wat ons betreft is Koh Phangan een heerlijke plek om als vegan vakantie te vieren! Maar ook Chiang Mai en Pai zijn paradijsjes voor vegans. In Pai volgden we een plantaardige kookworkshop in een idyllisch huisje in de bergen. Dus heb je nog geen vakantieplannen voor volgend jaar, misschien dan eens op vegan food vakantie in Thailand!

Benieuwd naar onze verdere reis? Volg ons dan op InstagramFacebook en YouTube!

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

vegan chocoladetaart
13/06
Reden voor taart want Thera is jarig! Daarom onze 5 favorieten vegan taart recepten! Al...
duurzame kleding
06/06
Duurzame kleding. Je hoort het steeds meer, maar wat is het nu precies? Waar kun...
Snel vegan wokgerecht
03/06
Na een drukke dag heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Een veganistische...

Volg Vetjebol op