Advertentie

Vegan hotspots in Melbourne

Melbourne is een vegan hemel! Wij hadden het plan om een weekje of hooguit 2 te blijven, maar uiteindelijk hebben we 2 maanden in deze stad gewoond. Niet zo gek dat we ons zo thuis voelden in deze stad met zoveel vegan hotspots!

Bekijk ook wat we aten als vegan in Sydney!

Activistische vegans

Melbourne staat bekend om de vele protesten en dit zie je overal op straat terug. Op gebouwen, in toiletten, cafe’s… overal vind je activistische vegan quotes. Door de hele stad hangen reclame posters en op het drukste station middenin de stad (Flinders Station) is een heel groot billboard te vinden van Be Fair Be Vegan. Ze promoten veganisme en hebben een heel groot bereik.

Vegan berichten Melbourne

Geen MacDonald’s maar vegan junkfood na een avondje stappen

Elk restaurant heeft vegan opties, maar wat ons opviel was dat 100% vegan restaurants vaak niet te koop lopen dat ze 100% vegan zijn. Wij zijn gewend dat er groot staat aangegeven dat het restaurant vegan is, maar dat is in Melbourne vaak niet zo. Zo heb je een fast food keten: Lord of the Fries die helemaal vegan is. Veel Australiërs weten het niet eens. Na een uitgaansavond staat het hier vol met mensen. Geen MacDonald’s maar vegan junkfood dus na een avondje stappen. Lord of the Fries is trouwens door heel Australië te vinden en ook in de grote steden in Nieuw Zeeland.

Flinders Street Melbourne Vegan Billboard
Foto en campagne door: befairbevegan.com

Bekijk hier onze favoriete rooftop bars in Melbourne

Vegan buurt

Fitzroy is onze favoriete buurt in Melbourne. Deze hele wijk zit vol met vegan hotspots. Van winkels, lunchrooms tot luxe restaurants. Naast fijne vegan hotspots zitten hier ook leuke clubs, café’s en één van onze favoriete rooftopbars: Naked for Satan.

Brunswick Street Fitzroy Melbourne
Brunswick Street, Fitzroy, Melbourne

Vegan poster Melbourne
Vegan poster in Fitzroy

Advertentie

Vegan hotspots

Matcha Mylkbar

We volgden ze al een langere tijd op Instagram en wisten dus dat we hierheen moesten. Matcha Mylkbar staat bekent om hun vegan ‘ei’. Het recept is geheim, maar ze hun plantaardige versie van ei lijkt heel goed op de dierlijke variant. Ook kwam de smaak aardig in de buurt. De matcha pannenkoeken zijn ook heel lekker trouwens!

vegan hotspots

Vegilicious

Dit restaurant is heel casual en het eten is supergoed. Het deed ons denken aan een lekkere home cooked meal. De porties zijn groot, wij konden de dag erna ook nog van eten. Tristan had een saté burger en ik had een groente lasagne met cashew cheese en vegan feta. Allebei heel lekker!

Vegilicious Melbourne

Lentil as Anything

Dit restaurant is ook te vinden in Sydney en heeft 2 locaties in Melbourne. Die in Abbortsford was onze favoriet. Het restaurant is gelegen in een prachtig park en het is ruim opgezet. Voor ontbijt en lunch is het a la carte en voor het diner hebben ze elke avond een andere wereldkeuken. Je hebt keus uit 3 gerechten. Het varieert onder andere van curries, burgers, mac ’n cheese en couscous. Ze maken hier alles! Het is een non-profit organisatie en wordt bijna volledig gerund door vrijwilligers. Ze hebben geen vaste prijzen maar je kunt zelf bepalen wat je wilt geven voor je maaltijd. Helemaal afhankelijk van wat je kunt missen. Daarnaast is al het eten organic!

Friends of the Earth

Friends of the Earth is een organisatie die zich inzet voor het milieu. Ze doen veel onderzoek naar duurzaamheid en proberen beleidswijzigingen door te voeren door middel van campagnes. Daarnaast hebben ze een heel lekker café met organic vegan eten. Ik heb hier een paar keer vrijwilligerswerk gedaan, wat heel leuk was.

Fina’s

Vietnamees eten is altijd goed, maar bij Fina’s is het echt heel goed! Superlekker vers eten en heel goedkoop (voor Australië dan 😉 ). Dit restaurant heeft meerdere locaties. Die in Fitzroy was ons favoriet! 🙂

Doughnut Time

Geen restaurant maar een donut shop. Met de lekkerste vegan donuts die we ooit op hebben! Ze hebben 2 tot 3 vegan versies (varieert elke dag). De red velvet donut hadden wij en die was heel goed!

Doughnut Time Melbourne

The Cruelty Free Shop

Deze winkel met take-out lunchroom is 100% vegan. Er zijn 3 filialen in Australië. In Sydney, Brisbane en dus in Melbourne. Wij kwamen bijna wekelijks bij deze winkel omdat alles er te vinden is. Beautyproducten, eten en kleding. Ik heb mijn vegan Birkenstocks in deze winkel gekocht. Hopen dat deze winkel ooit eens naar Nederland komt!

Vegan Style

Een veganistische schoenenwinkel. Je vindt hier de mooiste merken zoals Matt & Nat, Vegetarian Shoes en Ahimsa Shoes. Naast schoenen verkopen ze ook accessoires, handtassen en riemen.

Er zijn nog zoveel meer goede vegan restaurants zoals:

  • Smith & Daughters
  • Tranformer
  • The Alley
  • Madame K’s
  • Vegie Bar
  • MOM Cafe

Uiteraard zijn er nog veel meer, maar wij konden ze niet allemaal afgaan. ?

Bekijk ook wat we aten als vegan in Sydney!

Meer over onze reis? Hier vind je al onze reis artikelen!

Volg Vetjebol ook op Instagram, Facebook en YouTube voor meer reisinspiratie!

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

De Vegarevolutie
De Vegarevolutie

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan spaghetti bolognese
24/01
Wij eten iedere week wel een keer (volkoren) pasta en meestal spaghetti. Dit eten we...
22/01
Toen wij net vegan waren struggelde we nog wel eens wat we op brood konden...
Vegan diepvriespizza
20/01
Pizza is altijd al mijn lievelingseten geweest. Maar een vegan diepvriespizza uit de supermarkt bestond...

Advertentie

Volg Vetjebol op