Vrijwilligerswerk op een vegan animal sanctuary in Australië

Na 4 maanden volop reizen, zijn we 2 maanden gesetteld in Melbourne om te werken en te genieten van deze stad. Ik heb gewerkt als Social Media Manager voor de Melbourne Design Week en Tristan heeft namens zijn eigen bedrijf gewerkt voor Nederlandse klanten. Nu is het tijd voor weer iets nieuws! We hebben altijd al iets willen betekenen voor dieren die zijn gered uit de bio-industrie. Australië heeft ontzettend veel veedieren. Dit land is de grootste exporteur van schapenvlees en alleen in de rundvlees-industrie gaat al 10 miljard euro om. Genoeg dieren die een beter leven nodig hebben dus.

Sugarshine Farm

Na wat Googlen vonden we Sugarshine Farm in Lismore, 20 minuten bij Byron Bay vandaan aan de Oostkust van Australië. Sugarshine Farm is opgericht in 2013 door Kelly Nelder. Het begon allemaal toen een man een geitje vond in een grote berg met afval. Het beestje was nauwelijks nog in leven. Kelly haalde voor dit geitje alleen huisdieren zoals honden en katten in huis. Maar maakte voor dit geitje, genaamd Sunshine een uitzondering. Die uitzondering hield ze niet lang vol, al snel volgden er meer dieren. Van koeien, varkens, eenden, kippen tot zelfs vossen. Inmiddels leven er zo’n 200 dieren op het terrein, met allemaal hun eigen verhaal. We zullen binnenkort een uitgebreid artikel schrijven met zoveel mogelijk persoonlijke verhalen van de beestjes.

Lees hier meer over onze reis

Sunshine op de boerderij

Advertentie

Werken op een vegan animal sanctuary in Australië

Onze taken bestaan voornamelijk uit het verzorgen van de dieren. Dus kalfjes de fles geven, de waterbakken vullen, de dagelijkse ronde eten geven, het schoonmaken van de stallen en het knuffelen van alle dieren. De dieren zijn heel aanhankelijk, dus ze vragen voortdurend om een aai of een knuffel.

Vossen voeren

Het is fijn om te zien wat voor levens deze dieren nu kunnen leiden en het motiveert ons nog meer in onze principes en idealen.

We bezochten eerder deze reis een animal sancuary in Thailand. Lees daar hier meer over!

Volg ons op InstagramFacebook en YouTube als je meer wilt zien over Sugarshine farm en onze reis. 

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

vegan chocoladetaart
13/06
Reden voor taart want Thera is jarig! Daarom onze 5 favorieten vegan taart recepten! Al...
duurzame kleding
06/06
Duurzame kleding. Je hoort het steeds meer, maar wat is het nu precies? Waar kun...
Snel vegan wokgerecht
03/06
Na een drukke dag heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Een veganistische...

Volg Vetjebol op