Chia pudding

Recept

Porties 3
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten

Ingrediënten

  • 230 milliliter kokosmelk
  • 6 eetlepels chiazaad
  • 25 gram bevroren blauwe bessen
  • 25 gram bevroren frambozen
  • 2 eetlepels aardbeienjam (zonder toegevoegde suiker)

Recept: Chia pudding

Chiazaad bevat onder andere veel omega 3 vetzuren, ijzer en calcium. Als je chiazaad een tijdje laat wellen in bijvoorbeeld plantaardige melk, ontstaat er een soort pudding. Deze pudding kun je als basis gebruiken voor een lekker toetje of ontbijtje. Zoals in dit chia pudding recept! Heb je vandaag liever een ander toetje? Bekijk dan eens ons recept voor vegan ijstaartjes met chocolade en kokos!

Check de video: Chia pudding

Bereidingswijze chia pudding

Doe de kokosmelk (of andere plantaardige melk) samen met het chiazaad in een schaaltje en roer goed door. Zet vervolgens in de koelkast en laat ongeveer een uur wellen. Hoe langer je het laat wellen, hoe dikker de pudding wordt.

Roer nu de aardbeienjam, de bauwe bessen en de frambozen erdoor.

Serveer in kleine schaaltjes en garneer met nog wat extra blauwe bessen en frambozen.

Eet smakelijk!


Dit heb je nodig voor de chia pudding


Serveertip: Garneer naast de blauwe bessen en frambozen met wat muntblaadjes!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten