Vegan chocolademousse met slechts 3 ingrediënten

Porties 2 grote porties
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten

Ingrediënten
  • 240 ml aquafaba (vocht van bijvoorbeeld 400 gram kikkererwten)
  • 140 gram dark (70% cacao) vegan chocolade
  • Rijststroop (optioneel, als je 'm iets zoeter wil)
  • Citroensap (optioneel)

Deze vegan chocolademousse is lekker, simpel en zo klaar. Perfect dus. Met de juiste toppings ziet het er al snel uit als een luxe toetje, dus indruk maken op mensen is niet zo lastig. Aquafaba is ook ideaal als ei vervanger. Gebruik het bijvoorbeeld in een cake of bananenbrood en het beslag wordt lekker luchtig.

Recept voor vegan chocolademousse

Je hebt alleen een handmixer nodig of een keukenmachine om de aquafaba mee stijf te kloppen. Klop het totdat het mooi egaal wit is.

Bereidingswijze

Vang het vocht op van de kikkererwten als je ze afgiet. De kikkererwten kun je bijvoorbeeld gebruiken om zelf hummus te maken.

Doe de aquafaba in een ruime schaal en voeg optioneel de citroensap toe. Klop het vocht totdat het een stijve massa is. Om zeker te weten dat je de juiste vorm hebt bereikt, kun je een lepel eruit scheppen en op zijn kop houden. Als het blijft plakken, zit je goed!

Smelt in een pannetje de chocolade en voeg optioneel wat rijst siroop (of een andere zoetmaker) toe.

Klopt de aquafaba nog een keer kort met de handmixer en voeg dan eerst een klein deel van de chocoladesaus toe. Roer goed door voordat je de rest toevoegt. Roer stevig door zodat het een egaal bruine chocolademassa wordt. Plaats in een mooi glas en zet in de koelkast voor minimaal een uur. Voor het meest optimale resultaat moet je de vegan chocolademousse een nacht in de koelkast laten.

Garneer de mousse met je favoriete toppings. Wij kozen voor kokosrasp en flakes.

That’s it! Een supermakkelijk en heel lekker vegan toetje. Perfect als je bijvoorbeeld vrienden wil verrassen met een uitgebreid vegan diner. Op zoek naar meer lekkere vegan toetjes? Bekijk ook onze andere recepten. Bijvoorbeeld van fluffy vegan bananenbrood, vegan cheesecake of chocolade cake met kokos.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op