Vegan Chocoladetaart

Recept

Porties 10 kleine stukjes, of 8 grotere
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 90 minuten

Ingrediënten

Bodem

  • Tussen de 15 en de 20 vegan tarwebiscuits (zoals Marie biscuit)
  • Halve cup amandelen (75 gram)
  • Halve cup gesmolten kokosolie

Top

  • 2 cups geweekte cashewnoten (300 gram)
  • Halve cup kokos- of amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 5 tl agavesiroop
  • Halve cup cacaopoeder
  • Jouw lievelingsfruit (wij gingen voor blauwe bessen en frambozen)

FEEST! Ik ben jarig! 26 it is! Zeg je feest, dan zeg je taart. Dus naast gezellig met mensen zijn die ik lief vind, ga ik taart eten. Veel taart. En ik trakteer jullie op dit heerlijke recept van vegan chocoladetaart. Het is heel makkelijk te maken en heel erg lekker. Het is een bijna fully raw taart, hij hoeft dus niet in de oven. Vier je mijn verjaardag met me mee en ga je ook aan de vegan chocoladetaart? Zo maak je ‘m:

Recept Vegan Chocoladetaart

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal dit tot een fijn geheel.
  2. Pak een springvorm en bekleed deze met bakpapier. Dat is handig als je de taart er straks uit wilt halen.
  3. Duw de ingrediënten van de bodem in de springvorm en druk dit stevig aan, zodat je een goede bodem krijgt.
  4. Doe dan de geweekte cashewnoten en de plantaardige melk, samen met de vanille, agavesiroop en cacaopoeder in de keukenmachine en blend dit tot een glad geheel.
  5. Proef de cream even – dat hoef ik geen twee keer te zeggen -, als je hem zoeter wilt, doe er dan nog wat agavesiroop bij.
  6. Smeer de chocolade cream bovenop de bodem uit.
  7. Decoreer de taart dan met het fruit en zet de taart voor minimaal 2 uur in de vriezer.
  8. ENJOY <3

Je kunt de cake op de dag zelf eten, maar als je hem wilt bewaren kun je hem gewoon in de vriezer laten staan en zeker een week bewaren. Ideale taart dus voor food prepping. 

Wil je hem helemaal raw? Vervang dan de biscuitjes voor een halve cup walnoten en een halve cup cashewnoten met 10 dadels.

Zin in meer chocolade? (Ja, natuurlijk!) Probeer dan eens deze ijstaartjes.

Vetjebol is ook te vinden op Instagram en Facebook voor nog veel meer food inspiratie!

Liefs,

Thera

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten