Vegan limoen citroen taart

Recept

Porties 8 stukken
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram cashewnoten
  • 150 gram walnoten
  • 250 gram dadels (liefst grote en zachte, bijvoorbeeld Medjoul dadels)
  • Halve cup gesmolten kokosolie

Voor de vulling

  • 2 cups geweekte cashewnoten
  • 4 el kokosroom (het harde deel dat bovenop een blik kokosmelk zit)
  • 1 tl vanille extract
  • 5 tl agavesiroop
  • Het sap van 1 vers uitgeknepen citroen
  • Het sap van 2 vers uitgeknepen limoenen

Jaaa!! Tristan is jarig! 28 jaar is hij vandaag geworden. En uiteraard wordt dit gevierd met lekker vegan eten. Met mijn verjaardag deelden we het recept van Vegan Chocolade taart want dat is mijn lievelingstaart. Dus nu is het tijd voor Tristan’s favoriete taart: Vegan limoen citroen taart.

Recept vegan limoen citroen taart

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal dit tot een fijn geheel.
  2. Pak een springvorm en bekleed deze met bakpapier. Dat is handig als je de taart er straks uit wilt halen.
  3. Duw de ingrediënten van de bodem in de springvorm en druk dit stevig aan, zodat je een goede bodem krijgt. Zet in de vriezer.
  4. Schep met een lepel het stevige deel van de kokosmelk eruit. Meestal is de bovenste laag soort kokoscream, dit moet je hebben.
  5. Doe dan de geweekte cashewnoten, kokoscream, samen met de vanille, agavesiroop en het sap van de limoenen en citroen in de keukenmachine en blend dit tot een glad geheel.
  6. Proef de cream even – dat hoef ik geen twee keer te zeggen 😉 -, als je hem zoeter wilt, doe er dan nog wat agavesiroop bij.
  7. Haal de bodem uit de vriezer en bedek deze met de vulling.
  8. Zet de taart minimaal 2 uur in de vriezer.
  9. Dan is ie klaar om te eten! Eet smakelijk! 🙂

Trek in nog meer taartjes? Bekijk dan ook het recept onze Vegan Koffietaart!

Welke taart eet jij het liefst?

Vetjebol is ook te vinden op Instagram, Facebook en YouTube voor nog veel meer vegan food inspiratie!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten