Vegan risotto met champignons

Recept

Porties 2-3 personen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram risotto
  • 4 sjalotten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • Handje zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 liter groentebouillon
  • Olijfolie

Als je ooit vegetariër bent geweest ken je risotto misschien ook wel als het ‘enige vegetarische gerecht op de kaart’. Dat was jaren terug vaak Thera’s ervaring, voordat ze vegan ging eten. Die tijd is gelukkig voorbij en naast meerdere vegetarische opties heb je steeds vaker vegan opties in restaurants. Vegan risotto kan natuurlijk ook! Met dit recept zet je een heerlijke risotto met champignons op tafel. En daarvoor heb je slechts een aantal ingrediënten nodig. Dat maakt het een makkelijk recept dat je binnen 45 minuten klaar kunt maken.

Op zoek naar meer Italiaanse gerechten? Bekijk onze recepten voor vegan pizza, pasta in romige dillesaus en vegan lasagne.

Ingrediënten voor de vegan risotto

Bereidingswijze vegan risotto met champignons

Snipper de sjalotten en voeg deze samen met wat olijfolie toe aan een kookpan. Als je een risotto- of hapjespan hebt kun je die ook gebruiken. Laat de sjalotten een paar minuten bakken op laag vuur.

Voeg nu de risotto rijst toe aan dezelfde pan en roer door. Voeg nu beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat pruttelen. Let goed op dat de risotto niet aanbrandt. Wacht niet te lang met meer bouillon toevoegen.

Snijd ondertussen de kastanjechampignons en de courgette in blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en voeg de champignons en courgette toe. Bestrooi met wat zout en flink wat peper. Bak totdat de courgette bruine plekjes krijgt. Voeg aan het einde nog de Italiaanse kruiden toe, roer door en bak nog een minuutje mee.

De risotto is klaar zodra deze alle bouillon heeft opgenomen. Snijd nu de zongedroogde tomaten in hele kleine stukjes. Voeg deze samen met de champignon- courgette mix toe aan de risotto en roer goed door.

De risotto pruttelt samen met de sjalotten in de groentebouillon

De courgette en champignons

De risotto serveren

Schep de risotto op en bestrooi deze eventueel nog met wat verse kruiden. Zoals peterselie of oregano. En wij vinden het lekker in combinatie met een fris drankje. Bijvoorbeeld water met citroen of limoen. Dan krijg je direct weer wat extra vitamines binnen!

Het resultaat: Eet smakelijk!

 

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten