Vegan sandwich

Recept

Porties 4 sandwiches
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten

Ingrediënten

  • 4 volkoren boterhammen
  • 4 eetlepels witte bonen (uit pot of blik)
  • 4 eetlepels hummus
  • 2 handjes spinazie
  • 2 handjes alfalfa
  • Halve tomaat
  • Stukje komkommer
  • Halve avocado
  • Peper en zout

Recept: Vegan sandwich

In Nederland lunchen de meeste mensen nog steeds met brood. Erg lekker natuurlijk, maar het beleg dat gebruikt wordt is verre van optimaal. Kaas, ham, hagelslag of pindakaas. Eenzijdig en niet zo gezond. Met deze vegan sandwich ben je wel gezond bezig. Bomvol groente en veel verschillende voedingsstoffen!

Je maakt deze vegan sandwiches binnen 10 minuten klaar. Prima te doen dus in de ochtend voordat je de deur uit moet. En daarmee ideaal om mee te nemen als lunch naar werk of naar school.

Wij wisselen onze lunches graag af. Deze vegan lunch salade nemen we ook vaak mee naar ons werk.

Check de video: Vegan sandwich

Bereidingswijze vegan sandwich

Leg 4 volkoren boterhammen op een bord.

Verdeel de witte bonen over 2 van de boterhammen. Prak de bonen met een vork en smeer uit.

Verdeel over de andere 2 boterhammen de hummus en leg deze apart.

Leg nu op beide boterhammen met de witte bonen een handje spinazie en druk ligt aan.

Let bovenop de spinazie een handje alfalfa.

Bovenop de alfalfa leg je twee plakken tomaat en vervolgens 4 plakjes komkommer.

Snijdt de halve avocado in met een mes en haal er uit met een lepel.

Top nu beide boterhammen af met de plakjes avocado en peper en zout naar smaak.

Leg nu de boterhammen met hummus om de vegan sandwich af te maken.

Druk voorzichtig aan en snijdt de twee boterhammen diagonaal door de midden zodat je 4 driehoekige sandwiches overhoudt!

De goed gevulde vegan sandwich


Lekker als lunch op werk of school!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten