Zwarte bonen curry

Recept

Porties 3-4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 45 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 480 gram zwarte bonen (2 blikken)
  • 2 middelgrote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • Halve courgette
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 vleestomaten
  • 150 ml water
  • Zonnebloem olie

De kruiden:

  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 eetlepel paprika
  • Zout naar smaak
  • Snufje chilipoeder (optioneel)

We eten heel graag curry’s. Zeker in de herfst en winter is er niets lekkerder dan een warm, smaakvol en vullend gerecht. Deze vegan zwarte bonen curry is makkelijk te maken en erg gezond.

Bekijk ook ons recept voor kokos- linzencurry of deze tomaat, champignon curry.

Bereidingswijze zwarte bonen curry

Snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in vieren en de courgette in de lengte door vieren en vervolgens in plakjes. En als laatste de tomaat in kleine blokjes. Door alles eerst te snijden voorkom je stress tijdens het koken!

Verhit nu wat zonnebloemolie in een hapjespan. Voeg de gesnipperde ui toe zodra de olie heet is. Laat 10 minuten op laag vuur bakken, zodat de ui zacht wordt en een beetje karameliseert. Voeg dan de knoflook toe samen met de gedroogde kruiden en een flinke snuf zout. Meng goed door elkaar en bak een paar minuten.

Voeg nu de tomaat toe, roer en bak nog eens 5 minuten mee op middelhoog vuur. Daarna kunnen de champignons en courgette er in en laat je het geheel nog eens 5 minuten bakken.

Voeg nu het water toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen. Als de curry te droog wordt kun je altijd meer water toevoegen.

Kook ondertussen ook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. En spoel de zwarte bonen goed af in een vergiet.

Tip: Het vocht dat bij de bonen in het blik zit is erg zout en zorgt voor winderigheid. Spoel bonen uit blik daarom altijd goed af met water.

Voeg nu de zwarte bonen toe en kook deze nog 5 minuten mee. Proef de zwarte bonen curry en voeg eventueel nog wat extra zout toe naar smaak.

Serveer de curry met rijst: eet smakelijk!

Dit heb je nodig

Het resultaat: vegan zwarte bonen curry

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Tristan

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten