29 april 2019

De Amerikaanse en 100% plantaardige Beyond Burger is vanaf vandaag te koop bij Albert Heijn. Thrill Grill serveert deze niet van echt te onderscheiden burger al een tijdje in haar restaurants. Nu kun je ‘m dus ook zelf kopen en thuis maken!

Het bedrijf achter de 100% vegan burger werd in 2009 opgericht. Onder andere Bill Gates, Snoop Dogg en Leonardo DiCaprio hebben geïnvesteerd in de Beyond Burger.

Lees ook: Waarom zijn wij vegan?

Vegan Beyond Burger in het vleesschap

Net als in Amerika komt de Beyond Burger ook bij Albert Heijn tussen het vlees te liggen, in plaats van in het schap met vleesvervangers. (Update: bij een Albert Heijn in Amsterdam lag de Beyond Burger toch bij de vleesvervangers. We weten niet of dat overal zo is.) De burger is niet van echt te onderscheiden. Er komt zelfs ‘bloed’ uit als je hem bakt. Misschien is dit niet voor alle vegans een smaakvol idee, maar volgens mij erg belangrijk om nog meer vleeseters kennis te laten maken met vegan alternatieven.

Advertentie

Duurzamer dan een burger van rundvlees

Voor de productie van een Beyond Burger is 99% minder water, 93% minder land, 90% minder CO2 uitstoot en 46% minder energie nodig, als je het vergelijkt met de productie van een rundvlees burger.

Cruelty-free alternatief

Naast de veel efficiëntere productie hoeven er ook geen dieren te lijden voor de Beyond Burger, zonder in te leveren op smaak en sensatie. Een heel makkelijke keuze dus wat ons betreft! Hopelijk gaan veel mensen de Beyond Burger kopen in plaats van een burger van vlees.

Ga jij ‘m proberen?

Zin in meer goede burgers? Probeer ons recept voor vegan broodje shoarma!


Thera en Tristan zijn de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


Foto’s: Beyond Meat

Advertentie

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Tower Bridge Londen
16/09
Vergeet Berlijn. Londen is dé vegan hoofdstad van Europa. Met (hippe) vegan festivals, tot vegan...
Vegan porridge ontbijt
11/09
Misschien wel onze meest favoriete maaltijd van de dag: het ontbijt. Tegenwoordig maken we zulke...
02/09
Feestjes vieren wordt steeds makkelijker. Na HEMA heeft nu ook Multivlaai vegan taart! En ze...

Volg Vetjebol op