29 april 2019

De Amerikaanse en 100% plantaardige Beyond Burger is vanaf vandaag te koop bij Albert Heijn. Thrill Grill serveert deze niet van echt te onderscheiden burger al een tijdje in haar restaurants. Nu kun je ‘m dus ook zelf kopen en thuis maken!

Het bedrijf achter de 100% vegan burger werd in 2009 opgericht. Onder andere Bill Gates, Snoop Dogg en Leonardo DiCaprio hebben geïnvesteerd in de Beyond Burger.

Lees ook: Waarom zijn wij vegan?

Vegan Beyond Burger in het vleesschap

Net als in Amerika komt de Beyond Burger ook bij Albert Heijn tussen het vlees te liggen, in plaats van in het schap met vleesvervangers. (Update: bij een Albert Heijn in Amsterdam lag de Beyond Burger toch bij de vleesvervangers. We weten niet of dat overal zo is.) De burger is niet van echt te onderscheiden. Er komt zelfs ‘bloed’ uit als je hem bakt. Misschien is dit niet voor alle vegans een smaakvol idee, maar volgens mij erg belangrijk om nog meer vleeseters kennis te laten maken met vegan alternatieven.

Advertentie

Duurzamer dan een burger van rundvlees

Voor de productie van een Beyond Burger is 99% minder water, 93% minder land, 90% minder CO2 uitstoot en 46% minder energie nodig, als je het vergelijkt met de productie van een rundvlees burger.

Cruelty-free alternatief

Naast de veel efficiëntere productie hoeven er ook geen dieren te lijden voor de Beyond Burger, zonder in te leveren op smaak en sensatie. Een heel makkelijke keuze dus wat ons betreft! Hopelijk gaan veel mensen de Beyond Burger kopen in plaats van een burger van vlees.

Ga jij ‘m proberen?

Zin in meer goede burgers? Probeer ons recept voor vegan broodje shoarma!


Thera en Tristan zijn de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


Foto’s: Beyond Meat

Advertentie

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Vegan poké bowl
14/07
We zijn gek op de Japanse keuken. Eerder maakte we al een vegan ramen recept...
07/07
Het is zomer! Tijd dus om goed te smeren. Het is belangrijk om je huid...
Vegan spieropbouw
03/07
Een grote mythe rondom veganisme is dat je niet genoeg eiwitten binnen zou kunnen krijgen....

Volg Vetjebol op