Review Man.Eat.Plant: Hot, Roasted, Grilled, Juicy en Vegan. Dat is Man.Eat.Plant. Dit boek is gemaakt door Lisette Kreicher en Maartje Borst om te laten zien hoe stoer groente kan zijn. Plantaardig eten is meer dan alleen een salade. In dit boek vind je recepten voor cauliflower roast, stamppot met meatless balls en tomatensaus, mushroom burger, sticky brownies en nog veel meer. Daarnaast vind je ook inspirerende interviews met mannen die plantaardig eten en dus zo stoer zijn om voor een geweldloze wereld te kiezen.

Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Voor mij is Lisette de voorvechter van een plantaardige levensstijl. Haar eerste boek Veggie in Pumps was mijn allereerste aanraking met een plantaardig leven. Ik heb haar dus altijd gevolgd en vond het om die reden ook erg leuk om bij de boeklanchering van Man.Eat.Plant te zijn!

Meer lezen over veganisme? Kik hier voor onze lijst met vegan boeken.

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Interviews Man.Eat.Plant.

Wat dit boek zo divers maakt is dat het meer is dan een kookboek. Door het boek heen staan interviews met mannen die hebben gekozen voor een eetpatroon zonder dieren. Zo vind je onder andere het verhaal van dierenrechten activist James Aspey, Bas Waijers; een stoere man die zo uit een motorbende lijkt te stappen maar zich in zet voor het redden van kippen en het verhaal van politicus Johnas van Lammeren.

Alle interviews geven een verruimende blik en laten duidelijk zien dat plantaardige eten voor iedereen is.

Recepten Man.Eat.Plant.

Smokey, gegrilled, juicy en mals. Zo kunnen we de recepten van Man.Eat.Plant. het best omschrijven. Maartje Borst heeft alle recepten ontwikkeld. Haar truc is om de groente op dezelfde manier te marineren, kruiden en bereiden als vlees. Nog nooit hadden wij kipkruiden in ons keukenkastje staan, maar ze laten de wicked shroom buns met koningsoesterzwammen smaken naar een unieke plantaardige burger. Zonder vlees dus, want dat is gezonder, voorkomt leed en is vele malen beter voor de aarde. Groente staan centraal en dit vinden wij altijd heel fijn. Iedereen kan koken met vleesvervangers maar het is nog veel leuker als je groente die taste en feel van vlees kan geven.

Man eat plant vegan burger

Oesterzwammen met kipkruiden en sojasaus

Ontbijt, snack, diner, tussendoortje en toetje

Aan alles is gedacht. Van heerlijke mancakes (pannenkoeken met tempeh), burrito’s, de lekkerste dips, mannelijke smoothies, een noodle bowl en beeramisu (bier + tiramisu!!). Alles is te vinden in Man.Eat.Plant. De recepten zijn verrassend en uniek.

Wij hadden ontzettend veel zin in een burger dus maakten de wicked shroom buns. Hij was heerlijk. De smaak is bizar, want het heeft iets weg van vlees, maar dan geheel plantaardig. Ook zijn de buns eenvoudig te maken. Perfect dus als je indruk wilt maken op je niet-vegan vrienden of voor een brakke (zon)dag.

Wicket Shroom Buns Man Eat Plant

De wicked shroom bun

Ik kan niet anders dan enthousiast zijn over dit boek. Het is een verfrissing en heeft een ontzettend leuke invalshoek. Ik heb nu al zin om meer recepten uit te gaan proberen!

Over de auteurs

Lisette Kreischer heeft al 12 boeken op haar naam staan waaronder Veggie in Pumps, Plant Power en The Plant Pharmacy. Ook is ze mede-oprichtster van de overheerlijke The Dutch Weedburger.

Maartje Borst kun je kennen van de lunchroom Koffie ende Koeck. Naast heerlijke taarten en andere zoetigheden kan ze dus ook fantastische burgers, stoofpotten, pizza en andere heerlijke ‘mannelijke’ gerechten maken. Je vindt ze allemaal in Man.Eat.Plant.

Op zoek naar meer vegan kookboeken? Bekijk hier onze favorieten.

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC4

Advertentie

Bol.com Algemeen

Check ook:

Wortel- linzensoep
07/12
Review Man.Eat.Plant: Hot, Roasted, Grilled, Juicy en Vegan. Dat is Man.Eat.Plant. Dit boek is gemaakt...
Duurzame en vegan cadeaus
29/11
Review Man.Eat.Plant: Hot, Roasted, Grilled, Juicy en Vegan. Dat is Man.Eat.Plant. Dit boek is gemaakt...
Vegan food hacks
01/11
Review Man.Eat.Plant: Hot, Roasted, Grilled, Juicy en Vegan. Dat is Man.Eat.Plant. Dit boek is gemaakt...

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Volg Vetjebol op