Ook vegans kunnen ongezond eten. Heel ongezond zelfs. Burgers, pizza, chips, chocolade, ijs, taartjes… alles is vegan te krijgen. Zo slecht hebben die vegans het dus niet. 😉 Zeker in grote steden zijn er zoveel opties. In Amsterdam popt de ene na de andere vegan hotspot uit de grond en daar zitten ook aardig wat ongezonde opties tussen. Ook in de reguliere supermarkt kun je genoeg krijgen. We proberen zoveel mogelijk onbewerkt voedsel te eten, zoals groente, fruit en bonen. Maar ook wij hebben zo onze vegan guilty pleasures. Hier maak je ons wel heel gelukkig mee:

Onze Vegan Guilty Pleasures

Advertentie

Burgers met patat (Tristan)

Tristan: Burgers lust ik altijd graag, ook toen ik nog vlees at. Toen ik vegan werd vond ik al snel genoeg lekkere vegaburgers in de supermarkt om hiermee door te gaan. Maar nu zijn er natuurlijk genoeg opties om aan vegan burgers te komen, zoals de Vegan Junk Food Bar in Amsterdam. Ik houd het meest van burgers die in de buurt komen van dierlijk vlees. Klinkt misschien gek, maar ik ben niet gestopt met vlees eten vanwege de smaak. Maar vanwege de impact die de vleesindustrie heeft op de planeet, de dieren en mijn gezondheid.

Benieuwd wat de Vegan Junk Food Bar nog meer op de kaart heeft staan? Bekijk het hier.

Double cheeseburger Vegan Junk Food Bar

Chocolade (Thera)

Thera: Tja, chocolade is wel mijn zwakke plek. Ook al probeer ik nog zo gezond te eten, voor chocolade bezwijk ik iedere keer weer. Mijn ultieme favorieten (ja, ik heb er meerdere) zijn de VEGO hazelnoot chocolade reep, de Bonvita Rice Milk coffee en Tony’s Chocolonely Puur Pecan Kokos. Ik zit nu al te watertanden terwijl ik dit schrijf.

Vegan Guilty Pleasures

Chips (Tristan)

Tristan: Ik hou meer van hartig dan van zoet. Er was een tijd dat ik bijna elke avond een zak chips naar binnen werkte. Nu ik gezonder ben gaan eten doe ik dat eigenlijk nooit meer. Daar hoef ik niet eens moeite voor te doen. Maar toch komt het heel soms nog eens voor dat ik in het weekend zo’n zak goedkope huismerk paprika chips koop (zonder melk natuurlijk) en in één keer naar binnen werk. Dat is dan gelijk een goede reminder waarom ik dit niet meer elke avond doe. 😉

IJs (Thera)

Thera: Waar Tristan voor alles wat hartig en zout is gaat, ben ik meer van het zoet. Zoet en zomer, dat kan maar 1 ding betekenen: ijs! Sorbetijsjes kun je bijna bij elke ijssalon vinden, dus ik hoef nooit zonder te zitten. Maar ook gewoon bij de reguliere supermarkt is er volop keus. De Jumbo verkoopt oa Van Gils Soja IJs en Ola Swedish Glace IJs. Maar het ijs van Professor Grunschnabel is ook heel goed. Of van Abbot Kinney’s. En dan heb je ook nog de ijssalons. IJscuypje heeft misschien wel het lekkerste chocolade ijs, en het pas geopende filiaal van de Juicebrothers aan het Haarlemmerplein verkoopt vegan ijs van Van Leeuwen. Daar kun je me elke week wel vinden.

vegan guilty pleasures

Kroketten van de Vegetarische Slager (Tristan)

Ook dit is weer een hartige vegan guilty pleasure. De kroketten van de Vegetarische Slager zijn zo lekker. Daarom koop ik heel soms, na de vrijdagmiddagborrel, een pakje en eet ik ze alle 3 op. Ouderwets ongezond, maar ó zo lekker, frituren!

Pizza (allebei)

Thera: Pizza is altijd mijn lievelingseten geweest, maar dan met kaas van koeien, pesto en nog meer kaas van koeien. Nu maken we pizza’s met een volkoren bodem, zelfgemaakte tomatensaus en heel veel groente. Bekijk hier het recept! Sinds de komst van Mastino eten we wel vaker een ongezonde variant met veel vegan kaas. Oeps…

Vegan pizza

Benieuwd welke producten nog meer vegan zijn? Vereniging van Veganisme heeft een Vegan Wiki. Hier vind je alle merken, producten en winkels die vegan zijn.

Welk eten staat ook in jouw lijst met Vegan Guilty Pleasures?

Vetjebol is ook te vinden op Instagram, Facebook en YouTube voor nog veel meer vegan food inspiratie!

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Vegan poké bowl
14/07
We zijn gek op de Japanse keuken. Eerder maakte we al een vegan ramen recept...
07/07
Het is zomer! Tijd dus om goed te smeren. Het is belangrijk om je huid...
Vegan spieropbouw
03/07
Een grote mythe rondom veganisme is dat je niet genoeg eiwitten binnen zou kunnen krijgen....

Volg Vetjebol op